search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 18:16
MENU CLOSE

Μαζική πυραυλική επίθεση από Ρωσία, εκτεταμένα μπλακ άουτ σε Ουκρανία και Μολδαβία

23.11.2022 18:04
kiev-ukraine-1-new

Η Ρωσία εξαπέλυσε σήμερα νέα πυραυλικά πλήγματα βομβαρδίζοντας ουκρανικές ενεργειακές εγκαταστάσεις, που προκάλεσαν «μαζικές διακοπές ρεύματος» σε Ουκρανία και Μολδαβία.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και έξι ακόμη τραυματίστηκαν στο Κίεβο, ανακοίνωσε η στρατιωτική διοίκηση της ουκρανικής πρωτεύουσας, ενώ από τα ρωσικά πλήγματα διεκόπη η παροχή νερού και ηλεκτροδότησης σε ολόκληρη την περιοχή του Κιέβου.

Ολόκληρη η περιοχή του Κιέβου βρίσκεται χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μετά τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές που είχαν στόχο κρίσιμες υποδομές, δήλωσε ο Ολεξίι Κουλέμπα, επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης. Επίσης η παροχή νερού διεκόπη σήμερα στο Κίεβο μετά τα νέα ρωσικά πλήγματα, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Βιτάλι Κλίτσκο.

Μονάδες του πυρηνικού σταθμού Πιβντενουκραϊνσκ στη νότια Ουκρανία διέκοψαν τη λειτουργία τους, λόγω απώλειας ισχύος σε ολόκληρη την Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Energoatom.

Εξαιτίας των ρωσικών πληγμάτων μονάδες του πυρηνικού σταθμού Χμελνίτσκι στο δυτικό τμήμα της Ουκρανίας αποσυνδέθηκαν επίσης από το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης Σέρχι Χαμάλι. Τμήματα αυτής της περιοχής έχουν επίσης αποσυνδεθεί από το δίκτυο ηλεκτροδότησης και βρίσκονται χωρίς παροχή νερού, δήλωσε ο περιφερειάρχης στο Telegram.

Τα ρωσικά πλήγματα έχουν προκαλέσει «μαζικές διακοπές ρεύματος» και στην Μολδαβία, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της μολδαβικής κυβέρνησης Αντρέι Σπίνου.

«Ως αποτέλεσμα των ρωσικών βομβαρδισμών στο ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας την τελευταία ώρα, έχουμε μαζικές διακοπές ρεύματος σε ολόκληρη τη χώρα», ανέφερε με ανάρτηση στο Facebook ο Σπίνου. Η Μολδαβία αντιμετώπιζε ήδη μεγάλα ενεργειακά προβλήματα από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Η Moldelectrica TSO (διαχειριστής συστήματος μεταφοράς), εργάζεται για να επανασυνδέσει την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε περισσότερο από το 50% της χώρας», συμπλήρωσε. Περίπου στις 15:35 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας), η ηλεκτροδότηση είχε αποκατασταθεί στην πρωτεύουσα Κισινάου, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Reuters.

Διακοπές ηλεκτροδότησης αναφέρθηκαν επίσης στην αποσχισθείσα περιοχή της Υπερδνειστερίας, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το τοπικό υπουργείο Εσωτερικών. Αργότερα αποκαταστάθηκε η ισχύς στην Τιρασπόλ, την πρωτεύουσα της περιοχής.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: «Σε περιμένουμε να γυρίσεις στη θέση σου» – Η υποδοχή που του επιφύλαξαν κάτοικοι της Έδεσσας (Photos/Videos)

Σκυλακάκης για Κολοβού: Επί ΣΥΡΙΖΑ βγήκε το σπίτι της σε πλειστηριασμό

Τροπολογία για την προστασία της κύριας κατοικίας κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 18:13