search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:04
MENU CLOSE

Σκυλακάκης για Κολοβού: Επί ΣΥΡΙΖΑ βγήκε το σπίτι της σε πλειστηριασμό

23.11.2022 16:16
ioanna_kolovou_new

Οι πλειστηριασμοί αναδεικνύονται σε ένα από τα κυρίαρχα θέματα που θα απασχολήσουν τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή. Στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, επί του σχεδίου προϋπολογισμού του 2023, στο θέμα των πλειστηριασμών αναφέρθηκαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η απάντηση δόθηκε από τον παριστάμενο αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη και απευθυνόταν κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν θα πω το όνομα της κυρίας που είχε αυτή την εξαιρετικά δυσάρεστη εμπειρία και περιπέτεια. Αλλά έψαξα πότε αυτή η υπόθεση βγήκε στο προσκήνιο. Πότε; Πότε βγήκε το σπίτι της κυρίας αυτής -πρώτη κατοικία- στον πλειστηριασμό;», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και συνέχισε:

«Ανοίγω τη σχετική ιστοσελίδα, που είναι δημόσια πληροφορία, γιατί δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε παρά μόνο δημόσιες πληροφορίες σε αυτό το θέμα, και βλέπουμε: Ημερομηνία δημοσίευσης πλειστηριασμού, 20.03.2019, τη 12η ώρα και 11 λεπτά και 53 δευτερόλεπτα. Στις 20.03.2019 ποια κυβέρνηση υπήρχε; Θα μου θυμίσετε; Ποια κυβέρνηση ήταν που βγήκε το σπίτι της κυρίας αυτής σε πλειστηριασμό; Πρώτη κατοικία. Ποια κυβέρνηση υπήρχε; Με ποιανού νομοθεσία βγήκε στον πλειστηριασμό; Με ποιανού τη νομοθεσία βγήκε; Δεν θα πω τι είναι αυτό. Να πηγαίνει δηλαδή και στο σπίτι της κυρίας και να λες “τι φοβερό πράγμα που συνέβη είναι αυτό”, όταν με δική σου κυβέρνηση και με δική σου νομοθεσία βγαίνει το σπίτι στον πλειστηριασμό. Δεν θα πω τι είναι. Αν και η λέξη υποκρισία, τριγυρίζει στο μυαλό μου».

Είχε προηγηθεί η γενική εισηγήτρια και Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου που κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι με ευθύνη της πλειστηριάζονται για λίγες χιλιάδες ευρώ, πρώτες κατοικίες.

«Τόσο στον εξωδικαστικό μηχανισμό όσο και στον πτωχευτικό, με την άρνησή σας να ρυθμίσετε ριζικά τα χρέη προς το Δημόσιο, με την πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών, με την ασυδοσία στη λειτουργία funds και εισπρακτικών, η αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους έχει περιοριστεί στην επιθετική στρατηγική μέτρων εκτέλεσης κατά της περιουσίας των αδύναμων πολιτών, οι οποίοι αντιμετωπίζονται συλλήβδην ως στρατηγικοί κακοπληρωτές», είπε η Έφη Αχτσιόγλου και προσέθεσε: «Έχετε κι εδώ δημιουργήσει μια οριακή συνθήκη. Πλειστηριάζονται πρώτες κατοικίες ακόμη και για οφειλές λίγων χιλιάδων ευρώ, για ευτελή ποσά. Είδαμε τι έγινε στο σπίτι της κ. Κολοβού».

«Την ίδια ώρα», επέμεινε η κ. Αχτσιόγλου, «βλέπουμε στελέχη της ΝΔ να κερδοσκοπούν προσωπικά όπως ο κ. Πάτσης. Που αγόραζε “κόκκινα δάνεια” κοψοχρονιά για να πλουτίζει από τη δυστυχία συμπολιτών μας. Και παράλληλα επιβραβευόταν με απευθείας αναθέσεις από τα ΕΛΤΑ, ενώ περισσότερα από 7 δισ. έχουν δοθεί σε απευθείας αναθέσεις».

Σχετικά με το σχέδιο «Ηρακλής», η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τον φόβο να εγγραφούν στο δημόσιο χρέος οι εγγυήσεις του ελληνικού Δημοσίου που έδωσε η κυβέρνηση στο πλαίσιο του προγράμματος «Ηρακλής», αυξάνοντάς το σε απόλυτο νούμερο έως και κατά 18,7 δισ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Ανδρουλάκης: «Αδειάζει» την Εύα Καϊλή – Ποιοι μιλούν για «ξένο σώμα»

ΣΥΡΙΖΑ: Τριπλό μέτωπο για παρακολουθήσεις, ακρίβεια και πλειστηριασμούς κόντρα στο «παντεσπάνι» Μητσοτάκη

Ηλιόπουλος: «Ο πρόεδρος του ΑΠΕ να διαψεύσει ότι γράφει με ψευδώνυμο σε εφημερίδα – Η σιωπή δεν είναι απάντηση»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:04