ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 16:15
MENU CLOSE

Δημοσκόπηση RASS: Με 7,8% προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ – «Κόκκινη κάρτα» στο «καλάθι του νοικοκυριού»

05.12.2022 20:15

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε η RASS σε πανελλαδική δημοσκόπηση για το ACTION 24, στο διάστημα από 28 Νοεμβρίου ως 2 Δεκεμβρίου. 



Οι πολίτες θεωρούν καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη (47,9%), σε σχέση με τον  Αλέξη Τσίπρα (20,6%), ενώ θετικό ισοζύγιο δημοτικότητας αποδίδουν μόνον στους κ.κ. Μητσοτάκη και Ανδρουλάκη.

 Η πρωτιά της ΝΔ θεωρείται επίσης δεδομένη από τους πολίτες στην παρούσα συγκυρία –  το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 75% στην παράσταση νίκης. 



«Στο μέτρο που πρέπει» εκτιμούν σχεδόν οι μισοί πολίτες (48,6%) ότι είναι η πολιτική της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά θέματα, ενώ στο ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου με την Τουρκία δηλώνουν πως αισθάνονται πιο ασφαλείς με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη (51,7%).


Σημειώνεται ότι έντονη είναι η ανησυχία των ψηφοφόρων για το οικονομικό τους μέλλον (79,3%). Ωστόσο, όπως σημειώνουν τα στελέχη της RASS, παρά το γεγονός ότι τους απασχολεί η ακρίβεια, θεωρούν ότι οι ανατιμήσεις στην αγορά είναι πρωτίστως απότοκο της διεθνούς συγκυρίας (57,3%) και δευτερεύοντος ευθύνη της κυβέρνησης (41,7%), ενώ οι επτά στους δέκα δεν πιστεύουν ότι το καλάθι του νοικοκυριού σε αυτή τη φάση έχει αποδώσει.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης για μαθητή στις Σέρρες: Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει (LIVE)

Τσίπρας από Φλώρινα: Κρατική αισχροκέρδεια η διατήρηση ΦΠΑ και ΕΦΚ με τέτοια ακρίβεια

Μητσοτάκης: Καμία Περιφέρεια της χώρας δεν μένει πίσω

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 16:15
Exit mobile version