ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 00:22
MENU CLOSE

Μικρά κουραμπιεδάκια με λεμόνι που λιώνουν στο στόμα

10.12.2022 06:00

Τα διαχρονικά κουραμπιεδάκια με την παραδοσιακή συνταγή και μια μοντέρνα παραλλαγή που τους χαρίζει μια ζωηρή και αναζωογονητική γεύση λεμονιού.

Υλικά για τη Συνταγή

Ξύσμα από 2 λεμόνια (περίπου 4 κουταλάκια του γλυκού)

½ φλιτζάνι (70 γραμμάρια) αμύγδαλα καβουρδισμένα, ψιλοκομμένα

2 φλιτζάνια (280 γραμμάρια) αλεύρι γ.ο.χ.

3 κουταλιές της σούπας (25 γραμμάρια) κορν φλάουρ

2/3 φλιτζανιού (85 γραμμάρια) ζάχαρη άχνη

2 κουταλάκια του γλυκού φρεσκοστιμμένο χυμό λεμονιού

½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 φλιτζάνι (225 γραμμάρια) βούτυρο αρωματικό αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 ½ φλιτζάνι (180 γραμμάρια) αχνοζάχαρη, για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

1.Αρχικά, σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε με έναν αυγοδάρτη όλα τα στέρεα υλικά δηλαδή, το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το αλάτι για να αφρατέψουν. Μπορείτε να τα κοσκινίσετε επίσης.

2.Στο μπολ του μίξερ χτυπήστε το βούτυρο σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει κρέμα. Ρίξτε και τα 2/3 φλιτζανιού αχνοζάχαρη, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα και το εκχύλισμα βανίλιας.

3.Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέστε σιγά – σιγά το αλεύρι και ανακατέψτε να ομογενοποιηθεί. Βάλτε και τα αμύγδαλα, ανακατεύοντας απαλά να ενσωματωθούν.

4.Αφήστε τη ζύμη σκεπασμένη να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά και προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C. Στρώστε με αντικολλητικό χαρτί.

5.Με μια κουταλιά της σούπας ρολάρετε και πλάστε κουραμπιεδάκια, τοποθετήστε τα στο στρωμένο ταψί με απόσταση το ένα από το άλλο και ψήστε για 14-16 λεπτά.

6.Βγάλτε τα από το φούρνο, αφήστε τα για λίγα λεπτά και όσο είναι ακόμα ζεστά, τυλίξτε τα μέσα στη ζάχαρη άχνη.

7.Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς και πασπαλίστε τα με την άχνη ζάχαρη που έχει περισσέψει από το αχνοκύλισμα.

Διαβάστε επίσης:

Αλμυρή «τούρτα» με κρέπες

Εντυπωσιακά κόκκινα μελομακάρονα της γιορτής

Πολύχρωμο χριστουγεννιάτικο ρύζι

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 00:17
Exit mobile version