search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 18:14
MENU CLOSE

«Βόμβα» από τον Ευρωπαίο Γενικό Εισαγγελέα: Αίτημα άρσης ασυλίας για Εύα Καϊλή και Μαρία Σπυράκη

15.12.2022 17:48
kaili-spiraki-1-new

Την άρση της ασυλίας δυο Ελληνίδων ευρωβουλευτών, της Εύας Καϊλή (Πρώην S&D) και της Μαρίας Σπυράκη (ΕΛΚ) ζητεί ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από επίσημη σελίδα της ΕΕ, «σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται από το δίκαιο της Ένωσης, ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας ζήτησε την άρση της ασυλίας της κ. Εύας Καϊλή, βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και της κ. Μαρίας Σπυράκη, βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Βάσει ερευνητικής έκθεσης που έλαβε από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), υπάρχουν υπόνοιες απάτης εις βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ, σε σχέση με τη διαχείριση της βουλευτικής αποζημίωσης, και ιδίως όσον αφορά τις αποδοχές των διαπιστευμένων κοινοβουλευτικών βοηθών».

Σύμφωνα με το εφαρμοστέο εθνικό δίκαιο, η κ. Καϊλή και η κ. Σπυράκη δικαιούνται το τεκμήριο της αθωότητας.

Ση,μειώνεται ότι η υπόθεση αυτή δεν σχετίζεται με την υπόθεση διαφθοράς, το Qatargate στο οποίο εμπλέκεται η Εύα Καϊλή, η οποία βρίσκεται ήδη υπό κράτηση.

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη έκανε την εξής δήλωση για το αίτημα του Ευρωπαίου Γενικού Εισαγγελέα για άρση της ασυλίας της:

«Ευχαρίστως αποδέχομαι το αίτημα άρσης της ασυλίας μου προκειμένου να διαφανεί ότι δεν έχω ούτε ένα ευρώ οικονομική διαφορά με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Το θέμα αφορά το επίδομα αλλοδαπής πρώην συνεργάτη μου, ο οποίος αντιμετώπισε σοβαρό προσωπικό πρόβλημα και είχε ορισμένες απουσίες από το χώρο συνεδριάσεων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Δεν έχω καμία σχέση με το qatargate, δεν έχω καμία σχέση με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση».

«Θα αποπέμψει την Σπυράκη ο Μητσοτάκης;»

«Για άλλη μια φορά οι βελγικές αρχές δείχνουν τι σημαίνει διερεύνηση υποθέσεων διαφθοράς και απάτης, σε αντίθεση με το αίσθημα αδικίας και τη διαρκή συγκάλυψη στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη.  Υποθέτουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα κάνει πως δεν γνωρίζει και την κα Σπυράκη, όπως την κα Καϊλή, και θα την αποπέμψει από τη ΝΔ. Οι άριστοι αποδεικνύονται συνεπείς μόνο στη διαφθορά και το διασυρμό της χώρας εντός και εκτός συνόρων», αναφέρει σε ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να εμπλέξει ανόμοια πράγματα για να δημιουργήσει εντυπώσεις», απάντησε η ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η υπόθεση της κυρίας Σπυράκη δεν έχει καμία σχέση με το Qatargate. Η ίδια η κυρία Σπυράκη έχει δηλώσει ότι αποδέχεται το αίτημα άρσης της ασυλίας της, προκειμένου να διαφανεί ότι πρόκειται για διοικητική διαφορά σχετικά με επίδομα πρώην συνεργάτη της και ότι η ίδια δεν έχει οικονομική διαφορά με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Καταλαβαίνουμε την αντιπολιτευτική απελπισία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ας περιμένουμε τον έλεγχο των αρμόδιων αρχών», προσθέτει το κυβερνών κόμμα.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών που σχετίζονται με τις υποκλοπές

Δένδιας: H συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου για οριοθέτηση ΑΟΖ συμβάλλει στην ασφάλεια, σε αντίθεση με τα τουρκολιβυκά μνημόνια (Photos)

Τσίπρας στο PES: «Οι προοδευτικές δυνάμεις στην Ελλάδα θέλουμε τη στήριξή σας στη μάχη για την πολιτική αλλαγή» (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 18:12