search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 13:29
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά τα τραπεζικά στοιχεία των εταιρειών που σχετίζονται με τις υποκλοπές

15.12.2022 16:26
syrizalogo

Αίτημα προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας να δοθούν τα πλήρη στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών πέντε εταιρειών που σχετίζονται με τις υποκλοπές, κατέθεσαν τα πέντε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή, Νίκος Βούτσης, Γιώργος Κατρούγκαλος, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Σπύρος Λάππας και Παύλος Πολάκης.

Αναλυτικά η επιστολή προς τον πρόεδρο της Επιτροπής:

«Θέμα: “Συμπληρωματικά στοιχεία λογαριασμών εταιρειών INTELLEXAAPOLLOHERMESFEROVENO, και KRIKEL“.

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Σε συνέχεια προφορικού μας αιτήματος, το οποίο ζητήσατε κατά την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής να διατυπωθεί εγγράφως, ζητούμε, δυνάμει του άρθρου 43 Α παρ. 2α του Κανονισμού της Βουλής, να ζητήσετε μέσω της Τράπεζας της Ελλάδας να συμπληρωθούν  νόμιμα τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών των κάτωθι εταιρειών, τα οποία προσκομίσθηκαν στην Εξεταστική Επιτροπή με ελλείψεις, ως προς τα στοιχεία καταθετών ή δικαιούχων αρκετών συναλλαγών.

Α) INTELLEXA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ 

Β) APOLLO TECHNOLOGIES ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ AE 

Γ) HERMES TECHNOLOGIES ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Δ) FEROVENO LIMITED ΑΦΜ 996763526 

Ε) KRIKEL ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ

Συγκεκριμένα, θα πρέπει να συμπληρωθούν τα ονόματα καταθετώνεντολέων μεταφορών και των αντίστοιχων δικαιούχων σε όλες τις συναλλαγές SEPASWIFT ή άλλες, όπου υπάρχουν κενά στα στοιχεία που έχουν ήδη προσκομιστεί. Αυτό είναι αναγκαίο για να μπορέσει η Επιτροπή να έχει πλήρη εικόνα για τις συναλλαγές που σχετίζονται με το Predator, ορισμένες από τις οποίες έχουν ήδη αναδειχθεί από την δημοσιογραφική έρευνα.

Τα μέλη – Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

Βούτσης Νίκος

Κατρούγκαλος Γιώργος

Ξανθόπουλος Θεόφιλος

Λάππας Σπύρος

Πολάκης Παύλος».

Διαβάστε επίσης:

Δένδιας: H συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου για οριοθέτηση ΑΟΖ συμβάλλει στην ασφάλεια, σε αντίθεση με τα τουρκολιβυκά μνημόνια (Photos)

Τσίπρας στο PES: «Οι προοδευτικές δυνάμεις στην Ελλάδα θέλουμε τη στήριξή σας στη μάχη για την πολιτική αλλαγή» (photos)

Εύα Καϊλή: Ποινική έρευνα και στην Ελλάδα για δωροληψία και ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 13:22