search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 13:37
MENU CLOSE

Εύα Καϊλή: Ποινική έρευνα και στην Ελλάδα για δωροληψία και ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος

15.12.2022 14:13
eua_kaili_new

Τη διεξαγωγή έρευνας και στην Ελλάδα για την Εύα Καϊλή διέταξε η Οικονομική Εισαγγελία.

Τα αδικήματα που θα ερευνηθούν είναι δωροληψία και ξέπλυμα «μαύρου χρήματος», με την προϋπόθεση να μην διώκεται ήδη στο Βέλγιο για τα ίδια πραγματικά περιστατικά.

Συγκεκριμένα, την επείγουσα παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε ο Οικονομικός Εισαγγελέας Χρήστος Μπαρδάκης ο οποίος ανέθεσε σε δυο επίκουρους εισαγγελείς του να ερευνήσουν για τη διακρίβωση τέλεσης από την Εύα Καϊλή των αξιόποινων πράξεων της δωροληψίας πολιτικού προσώπου και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, σε συνδυασμό με το άρθρο 57, παράγραφος 4 του ΚΠΔ (περί κωλύματος άσκησης νέας ποινικής δίωξης) καθώς και τη διερεύνηση κάθε άλλου αυτεπαγγέλτως διωκόμενου αδικήματος.

Σύμφωνα με το Άρθρο 57 παράγραφος 4, «ο Εισαγγελέας μπορεί να απόσχει από τη δίωξη συγκεκριμένου προσώπου, εάν ύστερα από τη διενέργεια ευρωπαϊκής δικαστικής συνδρομής προκύψει ότι ήδη έχει ασκηθεί δίωξη σε βάρος του ίδιου προσώπου για τα ίδια πραγματικά περιστατικά από άλλη χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

O Χρήστος Μπαρδάκης παρήγγειλε στους εισαγγελικούς λειτουργούς να ζητήσουν άμεσα από τις βελγικές δικαστικές αρχές, μέσω δικαστικής συνδρομής, σε συνεργασία με το εθνικό μέλος της Εurojust για την Ελλάδα, αντίγραφα της δικογραφίας που μέχρι τώρα έχει σχηματιστεί.

Θα ζητηθεί επίσης πιστοποιητικό για τη δικονομικής πορείας της έρευνας.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Θρήνος και οργή στην κηδεία του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη (Video/Photos)

Ο ΕΟΦ ανακαλεί γνωστό σιρόπι για τον βήχα

Σεισμός στην Εύβοια: Καθησυχαστικός ο Ευθύμης Λέκκας – «Το ρήγμα αυτό δεν έχει άλλες δυνάμεις» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 13:37