search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 21:59
MENU CLOSE

Μουντιάλ 2022: Μπλόκο της FIFA σε πολιτικό μήνυμα Ζελένσκι

16.12.2022 18:16
zelensky

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι πρότεινε στη FIFA να στείλει Ουκρανούς φιλάθλους στο Κατάρ για να παρακολουθήσουν τους αγώνες της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά η πρόταση απορρίφθηκε από την παγκόσμια ομοσπονδία, όπως ανέφερε πηγής το CNN.

Από το γραφείο του Ουκρανού προέδρου προτάθηκε επίσης να σταλεί ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Ζελένσκι, πρόταση που επίσης απορρίφθηκε από την FIFA, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Σκεφτήκαμε ότι η FIFA θα ήθελε να χρησιμοποιήσει τη διοργάνωση για το καλό όλων», σχολίασε η πηγή την οποία επικαλείται το CNN.

O Ζελένσκι είχε στείλει πάντως βιντεοσκοπημένα μηνύματα σε διάφορα διεθνή φόρα και σε εκδηλώσεις με μεγάλη προβολή, όπως το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών και τα Βραβεία Γκράμι.

Από την αρχή το φετινού Μουντιάλ η FIFA προσπάθησε να κρατήσει τα πολιτικά μηνύματα μακριά από τα γήπεδα.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του αρχηγού της αγγλικής ομάδας, Χάρι Κέιν και του κάπτεν της Ουαλίας, Γκάρεθ Μπέιλ, οι οποίοι πρωτοστάτησαν σε προσπάθεια να φορέσουν περιβραχιόνιο με το σύνθημα One Love, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την κοινότητα LGBT.

Ωστόσο οι  ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες της Αγγλίας και της Ουαλίας, μαζί με τις αντίστοιχες ομοσπονδίες άλλων έξι χωρών, ανακοίνωσαν ότι δεν ήθελαν να ρισκάρουν τις «κυρώσεις» με τις οποίες απειλούσε η FIFA τις εθνικές ομάδες αν έπαιρναν την πρωτοβουλία για πολιτικά μηνύματα στο γήπεδο.

Διαβάστε επίσης:

Σοκ στη Βρετανία: Κοκαΐνη σε κυβερνητικά κτίρια – Στο στόχαστρο οι συνεργατές Τζόνσον και Τρας

Έλον Μασκ: Μπλόκαρε λογαριασμούς δημοσιογράφων στο Twitter λόγω επικριτικών άρθρων – Οι αντιδράσεις των ΜΜΕ

Τύχη «βουνό» για 2χρονο μπόμπιρα στην Ουγκάντα: Τον κατάπιε ιπποπόταμος αλλά τον έφτυσε ζωντανό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 21:59