search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 00:19
MENU CLOSE

Έλον Μασκ: Μπλόκαρε λογαριασμούς δημοσιογράφων στο Twitter λόγω επικριτικών άρθρων – Οι αντιδράσεις των ΜΜΕ

16.12.2022 14:58
twitter_musk_new

Δημοσιογράφοι κορυφαίων ειδησεογραφικών οργανισμών, όπως το CNN, η Washington Post και οι New York Times βρέθηκαν μπροστά σε μία εξαιρετικά δυσάρεστη έκπληξη, όταν διαπίστωσαν ότι «πάγωσαν» οι λογαριασμοί τους στο Twitter. Οι δημοσιογράφοι αυτοί είχαν κάνει αναρτήσεις επικριτικές για το νέο ιδιοκτήτη της πλατφόρμας, Έλον Μασκ.

Σε μια σειρά από tweets, ο Έλον Μασκ είχε αναφέρει ότι απαγορεύει αναρτήσεις που αποκαλύπτουν που βρίσκεται σε πραγματικό χρόνο και κατηγόρησε τους δημοσιογράφους, που θεωρεί ότι μοιράστηκαν πληροφορίες για το που βρίσκεται, ότι γίνονται «συντονιστές δολοφονίας».

Μετά από αυτές τις αναρτήσεις του Έλον Μασκ, οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το ρεπορτάζ τεχνολογίας για τους οργανισμούς CNN, Washington Post, Mashable και New York Times, διαπίστωσαν ότι οι λογαριασμοί τους στο Twitter είχαν «παγώσει».

Όλοι τους είχαν προσφάτως γράψει επικριτικά άρθρα με αφορμή το «πάγωμα» ενός λογαριασμού στην πλατφόρμα, που έδινε πληροφορίες για τις κινήσεις του ιδιωτικού τζετ του Έλον Μασκ.

Στα άρθρα αυτά, οι συντάκτες επισήμαναν ότι είναι αντικρουόμενο από την μία ο Μασκ να διακηρύσσει την πίστη του στη ελευθερία του λόγου και από την άλλη να «παγώνει» έναν λογαριασμό που δεν του αρέσει.

Ο Ράιαν Μακ, ρεπόρτερ των  New York Times έγραψε ότι δεν ενημερώθηκε πριν από το «πάγωμα» του λογαριασμού του και δεν είχε καμία επικοινωνία με την εταιρία, ώστε να πληροφορηθεί για τους λόγους.

Η  Washington Post εξέδωσε ανακοίνωση για το «πάγωμα» του λογαριασμού της ρεπόρτερ Ντρου Χάργουελ, στην οποία επισημαίνεται ότι το Twitter με την ενέργεια αυτή «υπονομεύει τον ισχυρισμό του Έλον Μασκ ότι προτίθεται να κάνει το Twitter πλατφόρμα αφιερωμένη στην ελευθερία του λόγου».

Το CNN ανακοίνωσε εξάλλου ότι «η αυξανόμενη αστάθεια του Twitter πρέπει να προκαλεί μεγάλη ανησυχία σε οποιονδήποτε χρησιμοποιεί την πλατφόρμα».

«Ο Μασκ φαίνεται ότι σβήνει λογαριασμούς που δεν του αρέσουν», σχολίασε ο Ντόνι Ο’ Σάλιβαν, μιλώντας στο CNN.

Η Επιτροπή Προστασίας των Δημοσιογράφων ανακοίνωσε ότι επιβεβαιώθηκε πως η απαγόρευση πρόσβασης στους λογαριασμούς συγκεκριμένων ατόμων είναι αντίποινα για τη δουλειά των δημοσιογράφων και συνιστά «σοβαρή παραβίαση του δικαιώματος των δημοσιογράφων να μεταδίδουν ειδήσεις χωρίς τον φόβο αντιποίνων».

Διαβάστε επίσης:

Τύχη «βουνό» για 2χρονο μπόμπιρα στην Ουγκάντα: Τον κατάπιε ιπποπόταμος αλλά τον έφτυσε ζωντανό

ΗΠΑ: Πέπλο μυστικότητας καλύπτει τη σφαγή τεσσάρων φοιτητών – Η «παγωμένη» κωμόπολη που μοιάζει να ξεπήδησε από αστυνομική σειρά (photo/videos)

Γερμανία: Τεράστιο ενυδρείο με 1500 ψάρια εξερράγη σε ξενοδοχείο – Δύο τραυματίες (Photo/Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 00:04