search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 09:39
MENU CLOSE

Κάντο σαν το Κατάρ…

19.12.2022 11:24
qatar-doha

Όταν έσκασε η είδηση για τις άθλιες αποικιοκρατικές συνθήκες εργασίας κατά την διάρκεια εκτέλεσης των έργων του Μουντιάλ που στοίχισαν τη ζωή σε πάνω από 6.500 μετανάστες εργάτες στο πολύχρυσο Κατάρ, έτρεξε ο ανεκδιήγητος τζουτζές της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, να υπερασπιστεί τους χρυσοφόρους Καταριανούς και από την πίσω πλευρά του νομίσματος τον ισλαμισμό και τις «ανθρωπιστικές» του αξίες.

Ωστόσο, η διαφήμιση ενός σκληρού ισλαμιστικού κράτους δίχως στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα είχε αρχίσει να ενοχλεί και το ξέπλυμα του καθεστώτος με 200 δις λάμβανε αρνητική δημοσιότητα.

«Είμαι Ευρωπαίος. Για ό,τι κάνουμε εδώ και 3.000 χρόνια σε όλο τον κόσμο, θα έπρεπε να ζητάμε συγγνώμη για τα επόμενα 3.000 χρόνια πριν δώσουμε μαθήματα ηθικής».

«Αν η Ευρώπη ενδιαφέρεται πραγματικά για τη μοίρα αυτών των ανθρώπων, μπορεί να δημιουργήσει νόμιμα κανάλια – όπως έκανε το Κατάρ – όπου ένας αριθμός αυτών των εργαζομένων μπορεί να έρθει στην Ευρώπη για να εργαστεί.»…

Ο Ινφαντίνο, σε έναν συγκινητικά ανθρωπιστικό, ηθικολογικό μονόλογο κατηγόρησε τη Δύση για υποκρισία και προέτρεψε την Ευρώπη να το κάνει σαν το Κατάρ δίνοντας …ένα καλό μάθημα στους απάνθρωπους Ευρωπαίους επαναλαμβάνοντας το γνωστό ισλαμικό αφήγημα της αποικιοκρατίας με τους κακούς δυτικούς και τους αθώους καταπιεσμένους μουσουλμάνους.

Στον αγώνα του Βελγίου με το Μαρόκο που έληξε υπέρ του Μαρόκου, οι επίσης καταπιεσμένοι Μαροκινοί που στενάζουν κάτω από την δικτατορική μπότα των Βρυξελλών, τα έκαναν γυαλιά καρφιά στην βελγική πρωτεύουσα. Όλως τυχαίως κι αυτοί ενήργησαν αυθόρμητα
όπως κι ο Τζιάνι Ινφαντίνο.

Λίγο πριν λήξει η φιέστα του Μουντιάλ στην οποία το Κατάρ εμφανίστηκε ως «ήπια δύναμη» που θέλει να κάνει ένα άνοιγμα στον κόσμο αποκτώντας εκτός των άλλων προνομίων και εμπορικών συμφωνιών, και την βίζα για τους πολίτες τους ώστε να μπαινοβγαίνουν ανεμίζοντας οι κελεμπίες ελεύθερα στην Ευρώπη, έσκασε το «Κατάρ γκέιτ», το οποίο με την εμπλοκή της Καϊλή με την θεσμική της ιδιότητα ως Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, απέκτησε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα καθ’ ημάς.

Απλά θυμίζουμε ότι η προώθηση του Κατάρ από την Ελληνίδα ευρωβουλευτή, εκτός από την ηθική βδελυρότατα του χρηματισμού της, φέρει και το άγος της προδοσίας των συμφερόντων της πατρίδας. Θυμίζουμε ότι το Κατάρ στηρίζει το καθεστώς Ερντογάν και κυρίως τα αυτοκρατορικά σχέδια της Τουρκίας. Ας θυμηθούμε απλώς ότι όταν οι Αμερικανοί επί Ντόναλντ Τραμπ επέβαλαν μια σειρά από κυρώσεις κατά της Τουρκίας, λόγω της κράτησης του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον και η τουρκική οικονομία κατέρρεε, το Κατάρ έσπευσε να στηρίξει με δις τους αδελφούς ισλαμιστές ώστε να μπορέσουν με την άνεσή να «έρθουν νύχτα» να καταλάβουν την Ελλάδα. Να θυμίσουμε επίσης ότι το Κατάρ που διαθέτει Ραφάλ, δήλωσε πως θα εκπαιδεύσει σε αυτά τους Τούρκους πιλότους για να μπορούν να αντιμετωπίσουν τους «κακομαθημένους» Έλληνες. Το Κατάρ χρηματοδοτεί σταθερά την αποσταθεροποίηση του καθεστώτος της Αιγύπτου προκειμένου να εξυπηρετήσει τις δεδηλωμένες αυτοκρατορικές βλέπεις της Τουρκίας. Αυτά και άλλες πολύ σκοτεινές ιστορίες συνδέονται με το Κατάρ που έσπευσε να εξυπηρετήσει η Ελληνίδα ευρωβουλευτής. Το περίεργο είναι ότι εδώ εστιάζουμε στον χρηματισμό της και όχι στην ανθελληνική της δράση.

Όπως βλέπουμε, το «Κατάρ γκέητ» έρχεται τελικά σαν συνέχεια του «Μαρόκο γκειτ» το οποίο μοιάζει με κατασκοπευτικό θρίλερ με Μαροκινούς πρέσβεις σε δράση… Εδώ θυμηθείτε και συνδέστε το με τα επεισόδια στις Βρυξέλλες ως ένα μήνυμα για το τι μπορεί να κάνει το Ισλάμ στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Περιμένουμε με αγωνία κάποια σπουδαία ΜΚΟ να καταγγείλει την Ευρώπη για ισλαμοφοβία!

ΥΓ: Στην απονομή του παγκοσμίου κυπέλλου, μπροστά από τους επισήμους παρέλασαν πρώτα οι διαιτητές του τελικού κι έπειτα οι παίκτες. Πρώτος στεκόταν ο εκλεκτός πρόεδρος της FIFA και ακριβώς δίπλα του ο Εμίρης του Κατάρ. Μεταξύ των διαιτητών υπήρχε και μια γυναίκα (Αμερικανή) και αυτή ήταν η μόνη που δεν χαιρέτησε δια χειραψίας ο Εμίρης! Η μικρή αυτή λεπτομέρεια είναι η μεγάλη μας διαφορά!

Διαβάστε επίσης:

Οι τυφώνες (Tayfun) του Ερντογάν

«Προστασία (;) του Πολίτη»

Τελικά τι την ήθελε ο Μητσοτάκης την ΕΥΠ;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 09:38