ΔΕΥΤΕΡΑ 10.06.2024 22:53
MENU CLOSE

Εκλογές στις 9 Απριλίου «βλέπει» η Καθημερινή - Οι 5 λόγοι που ο Μητσοτάκης προσανατολίζεται στην Κυριακή των Βαΐων

25.12.2022 14:26

Εκλογές με απλή αναλογική στις 9 Απριλίου φαίνεται να επιλέγει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τις δεύτερες εκλογές να γίνονται στα μέσα και μέχρι το τέλος Μαΐου.

Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ, αυτή η ημερομηνία φαίνεται να είναι η τελική επιλογή του πρωθυπουργού, καθώς έτσι σύμφωνα με την εφημερίδα:

  • Η διαξαγωγή των εκλογών μια εβδομάδα πριν από το Πάσχα θα εκπληρώνει την υπόσχεση του Κυριάκου Μητστοάκη να ολοκληρώσει τη θητεία του, συνεπώς θα είναι συνεπής με τις υποσχέσεις του.
  • Η χώρα θα αποφύγει μια δίμηνη, περαιτέρω πόλωση και αναταραχή που έχει επιπτώσεις και στην οικονομία.
  • Θα έχουν ωριμάσει τα οικονομικά μέτρα που έχει η κυβέρνηση εξαγγείλει. Από την αρχή του χρόνου καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης στο δημόσιο και αυξάνονται οι συντάξεις. Από τα τέλη Φεβρουαρίου θα αρχίσει να δίνεται το food pass, ενώ πριν από τις εκλογές θα ανακοινωθεί και η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού που θα αρχίσει να δίνεται από 1ης Μαΐου.
  • Οι εκλογές την Ανοιξη σημαίνει ότι οι ψηφοφόροι θα έχουν αφήσει πίσω τους τον επώδυνο από πλευράς κόστους χειμώνα, ενώ θα διευκολυνθεί η έξοδος των ετεροδημοτών που θα συνδυάσουν τις εκλογές με την εορταστική ανάπαυλα.
  • Η επιλογή της 9ης Απριλίου επιτρέπει να διεξαχθούν κανονικά οι Πανελλαδικές εξετάσεις, αφού η δεύτερη κάλπη θα στηθεί πρίν από τις εξετάσεις των μαθητών.

Διαβάστε επίσης:

Süddeutsche Zeitung: Η Εύα Καϊλή στον ρόλο της αθώας διωκόμενης

Δημοσκόπηση Marc: Στο 8,1% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Νέα πρόκληση Ακάρ: Αλαζονική η Ελλάδα – Το ΝΑΤΟ να σταματήσει να την κακομαθαίνει

ΔΕΥΤΕΡΑ 10.06.2024 22:51
Exit mobile version