search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 08:51
MENU CLOSE

Δημοσκόπηση Marc: Στο 8,1% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

24.12.2022 20:42
kalpi-ekloges-1-new

Με προβάδισμα 8,1 ποσοστιαίων μονάδων προηγείται το κυβερνών κόμμα στην τελική ευθεία προς τις κάλπες, σύμφωνα με την έρευνα της Marc, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του protothema.gr το διάστημα 16-21 Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η ΝΔ προηγείται με διαφορά 8,1 ποσοστιαίων μονάδων, συγκεντρώνοντας ποσοστό 33,4%, έναντι 25,3% του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΠΑΣΟΚ υποχωρεί 1,1%, ποσοστό που ενισχύει τη ΝΔ κατά 0,5% και τον ΣΥΡΙΖΑ κατά 0,6%. Η παράταξη του Νίκου Ανδρουλάκη συγκεντρώνει πλέον ποσοστό 10,5%, το χαμηλότερο από τον Δεκέμβριο του 2021, όταν και ανέλαβε την αρχηγία ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,8%, η Ελληνική Λύση με 4,1% και το ΜέΡΑ25, το οποίο, με το 3,1% που συγκεντρώνει, περνά τον πήχη της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης.

Σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχει στείλει επιστολή στην Πρόεδρο του ΣΕΔΕΑ, Βαλέρια Τσάμη, την οποία ενημερώνει ότι πρόκειται να ζητήσει τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, μετά τα δημοσιεύματα σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της εταιρίας δημοσκοπήσεων Marc, προκειμένου να κληθεί ο κ. Γεράκης, οι λοιποί εμπλεκόμενοι και η ΑΑΔΕ να δώσουν εξηγήσεις.

Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας Εφημερίδας των Συντακτών, η δημοσκοπική εταιρεία MARC που διενεργεί δημοσκοπήσεις για λογαριασμό του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά ταυτόχρονα και για λογαριασμό μεγάλων ΜΜΕ, λαμβάνει εικονικά τιμολόγια πολλών χιλιάδων ευρώ από χωματουργική εταιρεία «φάντασμα», που εντελώς συμπτωματικά έχει εκδώσει εικονικά τιμολόγια και για εταιρεία που εμπλέκεται με το παράνομο λογισμικό predator.

Διαβάστε επίσης:

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στην πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου

Νέα πρόκληση Ακάρ: Αλαζονική η Ελλάδα – Το ΝΑΤΟ να σταματήσει να την κακομαθαίνει

Υποκλοπές: «Πόλεμος» Κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για την παρακολούθηση Φλώρου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 08:47