ΚΥΡΙΑΚΗ 26.05.2024 19:20
MENU CLOSE

Τουρκία: Ψάχνουν ημερομηνία για τις εκλογές - Επικρατέστερη η 30η Απριλίου

03.01.2023 18:39

Στις 30 Απριλίου φαίνεται πως «κλειδώνουν» οι τουρκικές εκλογές, καθώς Ερντογάν και Μπαχτσελί, συζήτησαν την ημερομηνία των εκλογών την περασμένη εβδομάδα.

Τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση Ερντογάν-Μπαχτσελί, σύμφωνα με την τουρκική έκδοση της DW, συζητήθηκαν αναλυτικά και στο AKP, που συνεδρίασε χθες. 

Ο εκπρόσωπος του AKP, Ομέρ Τσελίκ, δήλωσε:

«Θέλουμε να γίνουν οι εκλογές στις 18 Ιουνίου», είπε ο εκπρόσωπος του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Ομέρ Τσελίκ, όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα πρόωρων εκλογών, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Όμως επειδή αυτή η ημερομηνία συμπίπτει με την περίοδο των θερινών διακοπών, όταν ο κόσμος ταξιδεύει, σκεφτόμαστε να μεταφέρουμε λίγο νωρίτερα την ημερομηνία», πρόσθεσε.

Οι βουλευτικές και προεδρικές εκλογές είναι προγραμματισμένες για τις 18 Ιουνίου και ο Ερντογάν έχει δηλώσει πολλές φορές το τελευταίο διάστημα ότι θα γίνουν τον Ιούνιο.

«Αυτή η αλλαγή ημερομηνίας δεν ισοδυναμεί με πρόωρες εκλογές (…) Δεν υπάρχει ακόμη οριστική απόφαση από την ηγεσία του κόμματος, το εξετάζουμε», είπε ο Τσελίκ.

Οι ημερομηνίες που συζητήθηκαν

Σύμφωνα με πληροφορίες της DW, 10 εβδομάδες μεταξύ 6 Απριλίου και 18 Ιουνίου συζητήθηκαν μία προς μία, με τα θετικά και τα αρνητικά τους. Ο Ali İhsan Yavuz, Αντιπρόεδρος του AKP, αρμόδιος για τις Εκλογικές Υποθέσεις, έκανε μια παρουσίαση σχετικά με τις πιθανές ημερομηνίες. Ωστόσο, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στις 30 Απριλίου, στις 7 Μαΐου και στις 14 Μαΐου. Ενώ η κυρίαρχη τάση του επιτελείου του ΑΚΡ ήταν η 14η Μαΐου, δεν ελήφθη καμία απόφαση.

Διαβάστε επίσης:

Ισραήλ: Ακροδεξιός υπουργός επισκέπτεται ιερό τόπο της Ιερουσαλήμ – Αντιδράσεις από τον αραβικό κόσμο (Photos/Videos)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βαρύ πλήγμα στον ρωσικό στρατό το χτύπημα του Κιέβου στη Μακιίφκα (Photos/Video)

Qatargate: Την απελευθέρωση της Σίλβια Παντσέρι ζητά ο συνήγορος υπεράσπισής της

ΚΥΡΙΑΚΗ 26.05.2024 19:00
Exit mobile version