search
ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 00:11
MENU CLOSE

Βρετανία: Ως ανεξάρτητος υποψήφιος στις εκλογές ο πρώην ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν

24.05.2024 14:12
corbyn_new

Παρότι το κόμμα του τον… απαρνήθηκε, ο πρώην ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, ανακοίνωσε ότι θα είναι ανεξάρτητος υποψήφιος στις εθνικές εκλογές της 4ης Ιουλίου στη Βρετανία.

Το Εργατικό Κόμμα, που προηγείται στις δημοσκοπήσεις του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος, και κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει νέα κυβέρνηση στη Βρετανία, είχε αναστείλει την ιδιότητα μέλους του Κόρμπιν το 2020 έπειτα από έκθεση σχετικά με τον τρόπο χειρισμού καταγγελιών για αντισημιτισμό υπό την ηγεσία του.

Η κομματική ιδιότητα του Τζέρεμι Κόρμπιν ανεστάλη το 2020 επειδή υποστήριξε ότι οι καταγγελίες για αντισημιτισμό εντός του κόμματος κατά την περίοδο της ηγεσίας του «υπερτονίστηκαν δραματικά» για πολιτικούς λόγους. Στη συνέχεια, ωστόσο, αποκαταστάθηκε στο κόμμα, αν και ο Κιρ Στάρμερ δεν του επέτρεψε να ενταχθεί στην κοινοβουλευτική ομάδα των Εργατικών. Σήμερα θεωρείται ανεξάρτητος βουλευτής.

Ο Κόρμπιν ηγείτο των Εργατικών στις πιο πρόσφατες εκλογές το 2019 και κατέχει την έδρα του Βορείου Ίσλινγκτον από το 1983. Το όνομα του 74χρονου πολιτικού δεν περιελήφθη από τους αξιωματούχους των Εργατικών στον κατάλογο με τους υποψηφίους για την έδρα, πράγμα το οποίο το οδήγησε να αποφασίσει να κατέβει ως ανεξάρτητος.

«Θέλω τα πολιτικά μας κόμματα να είναι δημοκρατικά, αλλά τα μέλη του Εργατικού Κόμματος του Ίσλινγκτον Νορθ στερήθηκαν το δικαίωμα να επιλέξουν υποψήφιο» ανέφερε ο Κόρμπιν σε βίντεο στο οποίο ανακοίνωσε τα σχέδιά του. «Ως εκ τούτου οφείλουμε να ορθώσουμε το ανάστημά μας. Οφείλουμε να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να πούμε, δεν θα το ανεχτούμε αυτό άλλο. Θα διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας. Γι’αυτόν τον λόγο θα είμαι ανεξάρτητος υποψήφιος για τους ανθρώπους του Ίσλινγκτον Νορθ», είπε.

Διαβάστε επίσης

Και εγένετο… αεροπορική εταιρεία για σκυλιά! (videos)

Μαγιόρκα: Δύο τουρίστες, ένας μετανάστης και μια εργαζόμενη οι νεκροί από την κατάρρευση του εστιατορίου (photos/videos)

Χάρβαρντ: Εκατοντάδες φοιτητές αποχώρησαν από την τελετή αποφοίτησης – Διαδήλωσαν φωνάζοντας «Ελευθερία στην Παλαιστίνη» (photos/videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 00:10