search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 02:25
MENU CLOSE

Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ: Η τραγική ζωή της κόρης του Έλβις – Οι εξαρτήσεις, οι τέσσερις γάμοι και η αυτοκτονία του γιου της (videos)

13.01.2023 14:53
lisa_marie_presley_1

Πριν από δύο μέρες η Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ ήταν επίσημη προσκεκλημένη στις Χρυσές Σφαίρες στο Μπέβερλι Χιλς, όπου είδε τον Όστιν Μπάτλερ να κερδίζει το βραβείο του καλύτερου ηθοποιού για την ερμηνεία του στην ταινία «Έλβις».

Έδωσε συνεντεύξεις στο κόκκινο χαλί και είπε πως «τρελάθηκε» από τον τρόπο που ο Όστιν Μπάτλερ ερμήνευσε τον ρόλο του Έλβις.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο η Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ είχε επισκεφτεί την μυθική «Γκρέισλαντ» του πατέρα της, στο Μέμφις του Τενεσί, για να τιμήσει την 88η επέτειο των γενεθλίων του – ο βασιλιάς είχε γεννηθεί στις 8 Ιανουαρίου 1935. Ο Έλβις έφυγε σε ηλικία μόλις 42 χρόνων, στις 16 Αυγούστου 1977. Σαρανταπέντε χρόνια και πέντε μήνες μετά, έφυγε και η μονάκριβη κόρη του, η Λίζα Μαρί.

Η ζωή της Λίζα Μαρί ήταν ταραχώδης, με πέντε εισαγωγές σε κλινικές για απεξάρτηση από την κοκαΐνη και τα οπιοειδή, τέσσερις αποτυχημένους γάμους -εκ των οποίων ο ένας με τον Μάικλ Τζάκσον- με την τραγική απώλεια του γιου της, που αυτοκτόνησε και μία σφοδρή μάχη για την κηδεμονία των δίδυμων κοριτσιών της με τον πρώην σύζυγό της, τον οποίον κατηγόρησε λανθασμένα για παιδική πορνογραφία.

Η μάχη με τις εξαρτήσεις

Γράφοντας την εισαγωγή στο βιβλίο του Χάρι Νέλσον «The United States of Opioids: A Prescription for Liberating a Nation in Pain», η Λίζα Μαρί είχε μιλήσει για πρώτη φορά ανοιχτά για την εξάρτησή της από τα φάρμακα, τα οπιοειδή και την κοκαΐνη.

Η Λίζα Μαρί έγραψε ότι είναι «ευγνώμων που ζει», εξηγώντας ότι άρχισε τα οπιοειδή μετά την γέννηση των δίδυμων κοριτσιών, της Χάρπερ και της Φίνλεϊ, το 2008.

«Μπορεί να το διαβάσετε αυτό και να αναρωτηθείτε πως, ενώ έχω χάσει δικούς μου ανθρώπους, έπεσα κι εγώ στα οπιοειδή. Αρκούσε μια συνταγή για οπιοειδή, από το νοσοκομείο, για να αισθανθώ την ανάγκη να συνεχίσω να τα παίρνω», ανέφερε η Λίζα Μαρί.

Η εξάρτηση ήταν μέρος της ζωής της κόρης του Έλβις από τα παιδικά χρόνια, αφού τόσο ο πατέρα της, όσο και ένας από τους συζύγους της, ο Μάικλ Τζάκσον, πέθαναν εξαιτίας επιπλοκών από την χρήση ναρκωτικών. Η Λίζα Μαρί ήταν μόλις εννέα χρόνων όταν είδε τον πατέρα της να κείτεται νεκρός, στο σπίτι τους και θυμόταν πως τότε έβαλε τα κλάμματα φωνάζοντας «ο μπαμπάς μου πέθανε»

Οι τέσσερις γάμοι

Η Λίζα Μαρί προσπάθησε να κρατήσει μακριά από τα φώτα την εξάρτησή της από τα ναρκωτικά, αλλά το θέμα προβλήθηκε όταν προσέφυγε στη δικαιοσύνη για να πάρει διαζύγιο από τον τέταρτο σύζυγο της, τον μουσικό Μάικλ Λοκγουντ.

Η Λίζα Μαρί είχε παντρευτεί τον Ντάνι Κίου το 1988 και έμειναν μαζί έξι χρόνια, αποκτώντας την Ράιλι και τον Μπένζαμιν. Τρεις εβδομάδες μετά το πρώτο διαζύγιο, το 1994, η κόρη του Πρίσλεϊ παντρεύτηκε τον Μάικλ Τζάκσον, με τον οποίον γνωρίζονταν από το 1975. Ο γάμος αυτός κράτησε δυο χρόνια. Όταν ο Τζάκσον κατηγορήθηκε για κακοποίηση και σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών η Λίζα Μαρί έλεγε πως είχε παθιαστεί στην προσπάθεια να «σώσει» τον πρώην σύζυγό της και πίστευε πως μαζί θα μπορούσαν να «σώσουν τον κόσμο»… Η Λίζα Μαρί γνώριζε ότι ο Μάικλ Τζάκσον ήταν εξαρτημένος από τα ναρκωτικά από το 1995, ένα χρόνο αφότου παντρεύτηκαν. Έλεγε πως τότε έδωσε τελεσίγραφο στον σταρ- διαλέγεις εμένα ή τα ναρκωτικά. Κι ο Μάικλ Τζάκσον διάλεξε τα ναρκωτικά. Στη συνέχεια η Λίζα Μαρί αρραβωνιάστηκε με τον τραγουδιστή Τζον Οσζάικα, πριν χωρίσει για να παντρευτεί τον ηθοποιό Νίκολας Κέιτζ. Ο γάμος αυτός διήρκεσε 107 μέρες.

Η Λίζα Μαρί θυμόταν τον πατέρα της να παίρνει «μια χούφτα χάπια» και να έχει εριστική συμπεριφορά μέχρι το τέλος του. Η ίδια  είχε αρχίσει να μπαίνει στον κόσμο των παραισθήσεων όταν ήταν ακόμη έφηβη και τότε την είχαν βάλει στη κλινική αποτοξίνωσης The Castle, που ανήκε στους σαϊεντολόγους. Ήταν η πρώτη φορά – ακολούθησαν «αρκετές άλλες», όπως παραδεχόταν η ίδια, που περιγράφει μια περίοδο «σε πλήρη αταξία», «που δεν είχε σταματημό»

Τα οικονομικά προβλήματα

Η Λίζα Μαρί είχε κληρονομήσει μια τεράστια περιουσία από τον πατέρα της, αλλά πάντα είχε οικονομικά προβλήματα. Με τον τελευταίο σύζυγο της είχαν μακροχρόνια δικαστική διαμάχη για τα οικονομικά και όταν πήραν διαζύγιο το δικαστήριο της επέβαλε να πληρώσει τα έξοδα, που ανέρχονταν σε 100 χιλιάδες δολάρια. Όμως η Λίζα Μαρί έφερε στο δικαστήριο έγγραφα που έδειχναν ότι τα χρέη της έφταναν στα 16,7 εκατομμύρια δολάρια.

Η ίδια κατηγορούσε τον μάνατζερ της για κακοδιαχείριση των οικονομικών, κάτι που ο Μπάρι Σίγκελ διέψευδε για να κατηγορήσει την Λίζα Μαρί, με την σειρά του, για «απίστευτες σπατάλες». Το 2021 η μητέρα της, Πρίσιλα, πούλησε την έπαυλή της στο Λος Άτζελες προσπαθώντας να βοηθήσει την κόρη της να αντιμετωπίσει τα χρέη.

Η τραγική απώλεια του γιου

Από το 2020 η Λίζα Μαρί είχε εξαφανιστεί από το προσκήνιο, μετά τον θάνατο του γιου της, Μπέντζαμιν. Ο γιος της Λίζα Μαρί είχε αυτοπυροβοληθεί σε ηλικία 27 χρόνων και η νεκροψία έδειξε ότι έκανε χρήση κοκαϊνης και αλκοόλ. Έξι μήνες νωρίτερα είχε κάνει και μια απόπειρα αυτοκτονίας, ενώ είχε περάσει -όπως και η μητέρα του- από κέντρα αποτοξίνωσης.

Η Λίζα Μαρί είχε μιλήσει δημοσίως για το πένθος και την συντριβή της, γράφοντας στο People ότι είχε αποφασίσει να μοιραστεί τις σκέψεις της «με την ελπίδα ότι κάποτε θα αλλάξει ο τρόπος που μιλούμε γι’ αυτά τα θέματα».

«Αντιμετώπισα τον θάνατο, το πένθος και την απώλεια από την ηλικία των εννέα χρόνων», είχε πει η Λίζα Μαρί αναφερόμενη στον θάνατο του πατέρα της, το 1977. «Έχω μεγαλύτερο μερίδιο σε αυτά από οποιονδήποτε στη ζωή και με κάποιο τρόπο τα έχω καταφέρει ως τώρα», είχε προσθέσει.

«Σε παρακαλώ αγάπη μου περίμενέ με και κράτα το χέρι μου όσο θα βρίσκομαι εδώ για να συνεχίσω να προστατεύω τις μικρές αδελφές του και την Ράιλι», έγραψε η Λίζα Μαρί, απευθυνόμενη στον Μπέντζαμιν, «το ξέρω πως θα το ήθελες αυτό». Η προσπάθεια της Λίζα Μαρί κράτησε περίπου δύο χρόνια και έφυγε για να συναντήσει τον μονάκριβο γιο της.

Διαβάστε επίσης:

Πρίγκιπας Χάρι: Γραμμένο από «συγγραφέα φάντασμα» και γεμάτο λάθη το βιβλίο του (Video)

UFO ή παιχνίδια κατασκόπων; Εκατοντάδες περιπτώσεις που μελετούν οι αμερικανικές υπηρεσίες (Video)

Εργαζόμενη από το σπίτι αναγκάστηκε να επιστρέψει μισθούς – Την παρακολουθούσε λογισμικό που έδειξε ότι «έκλεβε» ώρες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 01:19