search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 16:48
MENU CLOSE

Πόρισμα «φωτιά» της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος: 16 εταιρείες και 26 φυσικά πρόσωπα στον Ευρωπαίο Εισαγγελέα

13.01.2023 18:00
xeplyma maurou xrimatos876- new

Πολυσέλιδο πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος διαβιβάστηκε στον Ευρωπαίο Εισαγγελέα σε σχέση με οικονομικό σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκονται 16 εταιρείες και 26 φυσικά πρόσωπα τα οποία έχουν προσποριστεί περίπου 30 εκ. ευρώ από το χώρο των τεχνολογικών υλικών.

Ο πρόεδρος της Αρχής Χαράλαμπος Βουρλιώτης, διαβίβασε πόρισμα των 100 σελίδων, το οποίο συντάχθηκε μετά από ενδελεχή έρευνα των υπηρεσιών της Αρχής και την εποπτεία του κ. Βουρλιώτη, στον Ευρωπαίο Εισαγγελέα, καθώς η εγκληματική δραστηριότητα των εμπλεκομένων στρέφεται κατά των οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με το πόρισμα διαπιστώθηκαν τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης κατ΄εξακολούθηση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις που προβλέπει ο νόμος και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Η έκνομη δραστηριότητα, κατά το πόρισμα, σχετιζόταν με σειρά παράνομων πράξεων, με αποτέλεσμα οι ελεγχόμενοι να εισπράττουν παράνομα και να μην πληρώνουν ΦΠΑ καθώς και άλλες οικονομικές υποχρεώσεις από κοινοτικές επιδοτήσεις προς το Ελληνικό Δημόσιο.

Ήδη 26 φυσικά πρόσωπα και 16 εταιρείες, κατηγορούνται με βάση το πόρισμα της Αρχής για Ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ότι μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια με οικονομικές απάτες που οργάνωσαν, προσπορίστηκαν περίπου 30 εκ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Καθησυχάζει το ECDC για την «Κράκεν»

Δίκη των 24: Αθώοι για κατασκοπεία – Δεκτές από το δικαστήριο οι ενστάσεις της υπεράσπισης

Καιρός: Βροχερό σκηνικό το Σαββατοκύριακο – Με νοτιάδες και 17 βαθμούς η ερχόμενη εβδομάδα (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 16:48