search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 10:25
MENU CLOSE

Όμηρος των ακροδεξιών ο νέος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2264
12/01/2023
15.01.2023 07:54
Kevin Macarthy_new

Αν κάποιος θέλει να δει το κακό που προκάλεσε ο Τραμπ στη δημοκρατική διαδικασία των ΗΠΑ, αρκεί να εξετάσει το πώς εξελέγη ο νέος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων στο Κογκρέσο, ο Ρεπουμπλικανός, Κέβιν Μακάρθι.

Χρειάστηκαν, λοιπόν, 15 (!) ψηφοφορίες προκειμένου ο Μακάρθι να πιάσει στα χέρια του το σφυρί του προέδρου του κόμματος, καθώς μια μικρή ομάδα από «τραμπίστας» αξιοποίησε τη μικρή πλειοψηφία που οι Ρεπουμπλικανοί έχουν έναντι των Δημοκρατικών (222 και 212 βουλευτές, αντίστοιχα) και καταψήφιζε διαρκώς τον επικεφαλής της Κ.Ο. τους από την Καλιφόρνια με το αιτιολογικό ότι δεν ήταν… ιδεολογικά κατάλληλος και ότι ήταν πολύ… μαλακός έναντι της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Το χειρότερο, ωστόσο, είναι ότι ο Μακάρθι, για να καταφέρει να εκλεγεί, ουσιαστικά τα έδωσε όλα στους ακραίους του κόμματός του αποδεχόμενος ακόμα και τον εξευτελιστικό όρο να τεθεί θέμα μομφής εναντίον του ακόμα και από έναν βουλευτή των Ρεπουμπλικανών.

Αναλυτές, μάλιστα, εκτιμούν ότι ο Μακάρθι είναι πλέον όμηρος των ακροδεξιών, αλλά και ότι είναι απίθανο η Βουλή να κατορθώσει να έχει ομαλή λειτουργία.

Μάλιστα, το πιο ειρωνικό είναι ότι οι «τραμπικοί» βουλευτές αρνούνταν σχεδόν μέχρι τέλους να στηρίξουν την υποψηφιότητα Μακάρθι, παρότι ο ίδιος ο Τραμπ υποχρεώθηκε να τον στηρίξει και να καλέσει το κόμμα να τον υπερψηφίσει.

Κοινώς, μπάχαλο με κεφαλαία γράμματα.

Διαβάστε επίσης:

Και στο ΠΑΣΟΚ ψάχνουν για εκπρόσωπο Τύπου

Δυτικές «προφητείες» για κατάρρευση της Ρωσίας

Κοιτάζει Ντογιάκο και βλέπει… Μάριο Ντράγκι το ΜέΡΑ25

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 10:25