search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 19:46
MENU CLOSE

ΚΚΕ για τη ρύθμιση αποκλεισμού του Κασιδιάρη: Ένας αστερίσκος και τρία «πρέπει» οδηγούν σε απόρριψη

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2245
19/1/2023
19.01.2023 06:00
kke_new

«Επικίνδυνες ουρές» βλέπει το ΚΚΕ στην κυβερνητική ρύθμιση για τον αποκλεισμό του κόμματος του καταδικασμένου για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή Ηλία Κασιδιάρη.

Μετά από μια αρχική αρνητική τοποθέτηση εκ μέρους του Γιάννη Γκιόκα την Δευτέρα στον απόηχο της συνέντευξης του πρωθυπουργού στο Πρώτο Θέμα την Κυριακή, όπου προανήγγειλε την εν λόγω ρύθμιση, ο Περισσός την Τρίτη τοποθετήθηκε και με επίσημη ανακοίνωση.

Διεμήνυσε ότι δεν συμφωνεί με μια ακόμη ρύθμιση, μέσα σε λιγότερα από δυο χρόνια που επιβάλει νέους περιορισμούς στην συμμετοχή των κομμάτων στις εκλογές «στο όνομα της παρεμπόδισης των παραφυάδων της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής».

Καταρχάς ο Περισσός θεωρεί ότι τέτοια μορφώματα αντιπαλεύονται μέσα στην κοινωνία και με την καθημερινή πράξη και όχι με απαγορεύσεις. Εξ ου και η σχετική αναφορά στην ανακοίνωση πως το ΚΚΕ «έχει διαρκές μέτωπο στην πράξη απέναντι στις εγκληματικές ναζιστικές οργανώσεις» και «πρωτοστατεί ώστε να απομονωθούν και να ξεριζωθούν από κάθε χώρο δουλειάς, γειτονιά και σχολείο», καθώς θεωρεί πως «μόνο το εργατικό – λαϊκό κίνημα με τη δράση του μπορεί να τις τσακίσει», σημαδεύοντας ταυτόχρονα τον «πραγματικό ένοχο», δηλαδή «το σύστημα της εκμετάλλευσης».

Από εκεί και πέρα, στο διά ταύτα της ρύθμισης, το ΚΚΕ θεωρεί πως:


● «Θα πρέπει να προσδιορίζεται σαφώς ο ναζιστικός εγκληματικός χαρακτήρας της Χρυσής Αυγής, των παραφυάδων της και των στελεχών της που έχουν καταδικαστεί», όπως διευκρίνισε ο βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιάννης Γκιόκας χθες.
● «Δεν πρόκειται να δεχτεί ρυθμίσεις που προχωρούν σε επικίνδυνες γενικεύσεις, αφήνοντας χώρο και για την απαράδεκτη θεωρία των δύο άκρων που εξισώνει τη φασιστική με την κομμουνιστική ιδεολογία και δράση».
● Δεν θα συμφωνήσει «να ελέγχεται σε κάθε εκλογική μάχη από τον Άρειο Πάγο η λειτουργία και η δράση του και να εξαρτάται από αυτόν τον έλεγχο η συμμετοχή του στις εκλογές».
Προκειμένου να ενισχύσει τη βασιμότητα των λόγων διαφωνίας που προβάλλει, το ΚΚΕ παρέπεμψε στην «επίσημη πολιτική και το θεσμικό πλαίσιο της Ε.Ε., που αξιοποιείται ήδη για να απαγορευτούν σε μια σειρά χώρες κομμουνιστικά κόμματα και νεολαίες, κομμουνιστικά σύμβολα κ.λπ.». Αν η κυβέρνηση επιμείνει στη ρύθμιση που έχει διαρρεύσει χωρίς βελτιώσεις το ΚΚΕ δεν αναμένεται να την ψηφίσει, πολλώ δε μάλλον που κεντρικό στοιχείο της ρύθμισης είναι η διάταξη περί του ελέγχου από τον Άρειο Πάγο με την οποία ο Περισσός διαφωνεί κάθετα.

Διαβάστε επίσης:

Η Ε.Ε. υποκύπτει στη γοητεία των χορηγών

Το χάσμα που… γεφυρώνει ο Καλίν

Μικρές εκδόσεις, εκλεκτές σελίδες!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 19:45