search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 21:00
MENU CLOSE

Τσάι: Η συμβολή του στη διαχείριση των συμπτωμάτων της Covid-19

22.01.2023 08:52
tsai-new

Το αφέψημα τσαγιού αποτελεί κλασικό γιατροσόφι για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος και της γρίπης.

Οι επιστήμονες εξέτασαν στο πλαίσιο νέας έρευνας την επίδραση διαφόρων ειδών τσαγιού στα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα συμπτώματα της Covid-19.

Kατηγοριοποίησαν φύλλα τσαγιού σε 6 τύπους, με βάση τη μέθοδο παραγωγής, την ταχύτητα οξείδωσης και την περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικά (φλαβονόλες).

Tα έξι είδη ήταν τα εξής: πράσινο, κίτρινο, σκούρο, μαύρο, λευκό και oolong, τα οποία έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Η κατηγοριοποίηση σχετίζεται με τα είδη τσαγιού που πρέπει να καταναλώνουν οι άνθρωποι ανάλογα με το μέρος που ζουν. Όσοι κατοικούν μόνιμα σε ζεστές περιοχές, θα πρέπει να πίνουν πράσινο τσάι, ενώ όσοι μένουν σε πιο ψυχρές περιοχές θα πρέπει να προτιμούν τσάγια που υφίστανται ζύμωση.

Οι ανάλυση έδειξε ότι οι κατεχίνες του τσαγιού συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της λοίμωξης με κορονοϊό και τις έξι σοβαρές επιπλοκές της: αθηροσκλήρωση, υπέρταση, αρρυθμία, πνευμονική ίνωση, κινητικά και νοητικά προβλήματα. Οι ερευνητές υπογράμμισαν τον ιδανικό χρόνο κατανάλωσης τσαγιού για την πρόληψη ανεπιθύμητων επιδράσεων της καφεΐνης στο γαστρικό βλεννογόνο.

Η κατανάλωση τσαγιού αμέσως μετά το γεύμα απελευθερώνει τανίνες από τα φύλλα τσαγιού, που σε συνδυασμό με τις πρωτεΐνες των τροφών αυξάνουν το βάρος στο στομάχι.

Η κατανάλωσή τους μετά την πάροδο κάποιου χρόνου από το γεύμα, καταστέλλει προφλεγμονώδεις παράγοντες που απελευθερώνονται ως αντίδραση της λοίμωξης από τον κορονοϊό.

Το τσάι μειώνει τη βλάβη που προκαλεί στον οργανισμό ο καταρράκτης κυτοκινών. Μειώνει επίσης τον κίνδυνο πνευμονικής ίνωσης.

Τα οφέλη του τσαγιού αποδίδονται στα ενεργά συστατικά του τσαγιού, όπως τα αλκαλοειδή, τα αμινοξέα και οι κατεχίνες.

Τα αμινοξέα και τα αλκαλοειδή, για παράδειγμα, κρατούν τον εγκέφαλο σε εγρήγορση, ενώ οι πολυφαινόλες προάγουν το μεταβολισμό των λιπιδίων.

Οι κατεχίνες και τα αλκαλοειδή ρυθμίζουν την πίεση και τους παλμούς της καρδιάς και συμβάλλουν στην πρόληψη της αθηροσκλήρωσης.

Οι πολυφαινόλες του τσαγιού συμβάλλουν στην αποκατάσταση των νευρώνων και τη διαχείριση του άγχους και των συμπτωμάτων της της κατάθλιψης.

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση Cell.

Πηγή: onmed

Διαβάστε επίσης:

Γρίπη: Τα καλύτερα τρόφιμα για να την αντιμετωπίσετε

Βιταμίνες συμπλέγματος B: Γιατί πρέπει να τις προσλαμβάνουμε και σε ποιες τροφές θα τις βρούμε

Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος: Ένας νέος θεραπευτικός στόχος δίνει ελπίδες στους ασθενείς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 20:59