ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 18:52
MENU CLOSE

Νέα Ζηλανδία: «Λύγισε» η Τζασίντα Άρντερν στην τελευταία δημόσια ομιλία - «Φεύγω με μεγαλύτερη αγάπη στον λαό» (Video)

24.01.2023 13:41

Ιδιαιτέρως φορτισμένη ήταν η τελευταία δημόσια ομιλία της απερχόμενης πρωθυπουργού της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν, η οποία επέλεξε να αποχαιρετίσει τους συμπατριώτες της συμμετέχοντας στην ετήσια γιορτή των Μαορί για τα γενέθλια του προφήτη Ταχουποτίκι Ουιρέμου Ρατάνα, που είναι ο ιδρυτής της θρησκείας Ρατάνα.

«Φεύγω με μεγαλύτερη αγάπη και προσήλωση στη Νέα Ζηλανδία και στον λαό της από ό, τι όταν άρχισα. Δεν φανταζόμουν ότι θα γινόταν αυτό», είπε η Τζασίντα Άρντερν, εμφανώς συγκινημένη. Η απερχόμενη πρωθυπουργός απέρριψε εμμέσως τις φήμες ότι οδηγήθηκε στην παραίτηση λόγω των βιτριολικών και σεξιστικών σχολίων που έγιναν σε βάρος της.

«Θέλω να ξέρετε ότι η συντριπτική εμπειρία μου από την δουλειά, από τους Νεοζηλανδούς και τις Νεοζηλανδές, είναι η αγάπη, η συμπάθεια και η ευγένεια.  Αυτό μου έχει δείξει η πλειοψηφία στη Νέα Ζηλανδία», είπε η απερχόμενη πρωθυπουργός.

Η Τζασίντα Άρντερν έτυχε θερμότατης υποδοχής στην γιορτή των Μαορί και πολλοί έσπευσαν να την αγκαλιάσουν και να φωτογραφηθούν μαζί της.

Η Άρντερν με την σύντομη, αλλά πολύ φορτισμένη συναισθηματικά ομιλία της, επισκίασε τον Εργατικό Κρις Χίπκινς, ο οποίος αύριο θα ορκιστεί νέος πρωθυπουργός της χώρας, αλλά και τον ηγέτη του αντιπολιτευόμενου Εθνικού Κόμματος, Κρίστοφερ Λούζον, οι οποίοι περιορίστηκαν να ανταλλάξουν αλληλοκατηγορίες στις ομιλίες τους.

Η εκκλησία Ρατάνα έχει ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς με το Εργατικό Κόμμα, αλλά η υποδοχή που επιφύλαξαν οι πιστοί στην Τζασίντα Άρντερν ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Η απερχόμενη πρωθυπουργός εμφανίστηκε με γυαλιά ηλίου και κορογουάι, που είναι ένας παραδοσιακός μανδύας με φτερά που φορούν οι Μαορί.

Διαβάστε επίσης:

Ινδία: Η απίστευτη ιστορία της 8χρονης κληρονόμου διαμαντιών που… κλείστηκε σε μοναστήρι (photos)

Νεκρός στα 27 του ο Jeremy Ruehlemann – Θρήνος για το μοντέλο (Photos)

Διάστημα: Πράσινος κομήτης πλησιάζει με ταχύτητα την Γη – Είχε ξαναέρθει την εποχή των Νεάτερνταλ (Photo)

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 18:52
Exit mobile version