search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 13:07
MENU CLOSE

Παρέμβαση Θεοδωρικάκου για το δημοσίευμα με τους επίορκους της ΕΛ.ΑΣ. – Διέταξε έρευνα (Video)

29.01.2023 16:23
Κορωνοϊός: Σε προληπτική καραντίνα ο Τάκης Θεοδωρικάκος - Η ανάρτηση στο διαδίκτυο - Media

Έρευνα διέταξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μετά το δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής» για «αγαστή συνεργασία» υψηλόβαθμων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. με μέλη της greek mafia.

«Καμία σχετική, συγκεκριμένη καταγγελία δεν έχει περιέλθει σε γνώση κάποιας Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, ούτε έχει υπάρξει κάποια σχετική ενημέρωση από άλλη αρμόδια Αρχή, προκειμένου στη συνέχεια να κινηθούν οι προβλεπόμενες προανακριτικές και διοικητικές διαδικασίες.

Με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου το συγκεκριμένο δημοσίευμα αποστέλλεται στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας προκειμένου να υπάρξει ουσιαστικός έλεγχος καθώς και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

«Οι διάλογοι της ντροπής»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, οι επίορκοι αστυνομικοί δεν δίσταζαν να τοποθετούν «δικούς» τους αστυνομικούς σε υπηρεσίες-κλειδιά για να κάνουν τις «δουλειές» τους ανενόχλητοι οι εγκληματίες.

Η εφημερίδα αποκαλύπτει, μάλιστα, και συνομιλίες σημαντικών τωρινών υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. με νονούς της νύχτας. Οι συνομιλίες βρέθηκαν σε εφαρμογές, όπως το Viber και το WhatsApp, και κινητών τηλεφώνων δολοφονηθέντων σε συμβόλαια θανάτου και επί σειρά μηνών αποτελούσαν επτασφράγιστο μυστικό στο εσωτερικό της ελληνικής αστυνομίας.

Σε αυτές ακούγονται ανώτατα στελέχη της Κατεχάκη να λένε ότι αυτοί θα «βάλουν πλάτη» σε κυκλώματα λαθρεμπόρων καυσίμων κι άλλους ποινικούς. Αλλοι, υψηλόβαθμοι αξιωματικοί φέρονται να υποστηρίζουν ότι έχουν πολιτικές «άκρες» στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κι ότι μπορούν να βάλουν «φυτευτούς» σε νευραλγικές υπηρεσίες, όπως των ελέγχων των καυσίμων, των νυχτερινών κέντρων κι αλλού, «δικούς τους» αστυνομικούς. Κι αυτοί θα παρέχουν υπηρεσίες με το αζημίωτο για να γίνονται οι δουλειές της μαφίας υπό τον μανδύα της ΕΛ.ΑΣ. Όπως επισήμανε ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, επιβεβαιώθηκαν οι μετακινήσεις, όταν αναζητήθηκαν πληροφορίες για τις καταστάσεις μετακινήσεων προσωπικού. Επιπλέον, αξιωματικοί που ακούγονται να συνομιλούν με τους ποινικούς συμμετείχαν και στις τελευταίες κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ.!

Στο πρωτοσέλιδο του «Βήματος» καταγράφεται διάλογος που αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Στρατηγέ μου να βοηθήσουμε τρία βενζινάδικα ή να απευθυνθώ στους πολιτικούς στο υπουργείο;», με τον υπηρεσιακό παράγοντα να απαντά: «Όχι φίλε μου, εγώ και άμεσα».

Στις συνομιλίες ακούγονται ανώτατοι νυν παράγοντες της Κατεχάκη να λένε ότι θα υποβοηθήσουν κυκλώματα λαθρεμπορίου καυσίμων και άλλους ποινικούς. Σε άλλον καταγεγραμμένο διάλογο, ο αξιωματικός της Αστυνομίας, φέρεται να κανονίζει τα της πληρωμής του. «Φίλε μου σ’ ευχαριστώ για την αγάπη σου. Κανόνισε πότε θα πιούμε τα κρασάκια μας» με τον ποινικό να του απαντά: «Πάμε στη γνωστή ταβέρνα. Σε περιμένουμε να σου δώσουμε τα κρασιά σου…».

Διαβάστε επίσης:

Τήλος: Μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες και υποδομές λόγω κακοκαιρίας (Video)

Συμπλοκή στο Ρέθυμνο: Βίντεο-ντοκουμέντο από το επεισόδιο αστυνομικού με νεαρό

Καιρός: Ποδαρικό με κρύο – Τι δείχνουν τα προγνωστικά για χιόνι στην Αττική

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 13:05