search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:44
MENU CLOSE

Τι συμβαίνει ανάμεσα στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ – Πόσο κοντά βρίσκονται σε μια κυβέρνηση συνεργασίας

31.01.2023 06:00
pasok-new

Μια φράση που είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης την Κυριακή κατά την διάρκεια της παρουσίασης των ψηφοδελτίων του κόμματος του, αναφερόμενος στα σενάρια διακυβέρνησης της χώρας, έφερε απρόσμενη αισιοδοξία στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς ερμηνεύθηκε από τους συνεργάτες του πρωθυπουργού ως ένα κλείσιμο του ματιού και προς την ΝΔ για το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης .

«Κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή χωρίς παζάρια για υπουργικές θέσεις»,  είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, χωρίς, για πρώτη φορά, να αναφέρει τίποτα για προοδευτική διακυβέρνηση, αφήνοντας έτσι όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά. 

Μάλιστα – κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης έλεγαν ότι-  όλο το τελευταίο διάστημα τα στελέχη που στήριξαν στις εσωκομματικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ τον Ανδρέα Λοβέρδο έχουν αρχίσει να παίρνουν αποστάσεις στα σενάρια περί προοδευτικής διακυβέρνησης, υπενθυμίζοντας σε όλες τους τις εμφανίζεις την υπόθεση της Novartis . 

Επισημαίνουν, μάλιστα, ότι η υπόθεση των υποκλοπών είναι το ίδιο σοβαρή με την υπόθεση για την οποία κατηγορήθηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος στην υπόθεση της Novartis από τον ΣΥΡΙΖΑ και άρα γιατί θα πρέπει να συνεργαστούν με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όχι με την ΝΔ.

Τα κυβερνητικά στελέχη παραδέχονται, πάντως, ότι η άποψη  του Ανδρέα Λοβέρδου δεν ήταν η κυρίαρχη στο ΠΑΣΟΚ  μέχρι πρότινος, καθώς στελέχη όπως ο Χάρης Καστανίδης, ο Γιώργος Καμίνης, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Κώστας Σκανδαλίδης δεν κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση. Το γεγονός, ωστόσο, ότι η διαφοροποίηση αυτή ήρθε από τα πλέον επίσημα χείλη, αυτά του Νίκου Ανδρουλάκη τους κάνει να πιστεύουν ότι κάτι αλλάζει μέσα στο ΠΑΣΟΚ, καθώς το σενάριο της συγκυβέρνησης με την ΝΔ,  έμοιαζε μέχρι πρότινος με σενάριο επιστημονικής φαντασίας. 

Οι οδηγίες που έχει δώσει, λοιπόν, το Μέγαρο Μαξίμου προς τα στελέχη του κόμματός του είναι σε όλες τις τηλεοπτικές  αντιπαραθέσεις της προεκλογικής περιόδου να κρατούνται χαμηλοί τόνοι από την πλευρά των υποψηφίων της ΝΔ, να αναδεικνύεται η συγνώμη του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για το θέμα των υποκλοπών και να τονίζονται τα θέματα που δημιουργούν τριγμούς στις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ,με την Χαριλάου Τρικούπη.

Η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ποπη Τσαπανίδου αναφερόμενη στο θέμα ανέφερε με νόημα ότι «μια κυβέρνηση που μπορεί να προκύψει από εδώ και στο εξής δεν θα ξέρουμε αν ήταν προϊόν εκβιασμού αυτή η σύγκληση η αν ήταν ουσιαστική σύγκληση. Όταν παρακολουθούνται άνθρωποι, τότε το αποτέλεσμα μιας πιθανής συνεργασίας στο μέλλον είναι αποτέλεσμα ουσιαστικό η …»

Διαβάστε επίσης:

Οργή Θεοδωρικάκου για τα δημοσιεύματα για Greek Mafia και «στραβά μάτια» σε υπόθεση ναρκωτικών

Ειδικό Δικαστήριο – Παπαγγελόπουλος: Δεν υπάρχει σκευωρία και δεν υπάρχει Ρασπούτιν

Θεοδωρικάκος: Φωτογραφία ντοκουμέντο με τα ναρκωτικά αποκάλυψε το MEGA (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:40