search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 15:02
MENU CLOSE

Ανδρουλάκης στην Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ: «Η πολιτική μας αυτονομία είναι η μεγάλη μας δύναμη»

29.01.2023 17:07
androulakis katerini

«Πάρτε την Δημοκρατική Παράταξη στα χέρια σας», είπε απευθυνόμενος στα μέλη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

«Έλεγαν ότι καθυστερούμε να ανακοινώσουμε τα ψηφοδέλτιά μας ενώ σήμερα, είμαστε το πρώτο κόμμα που τα ανακοινώνει», σχολίασε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην ομιλία του.

Όσο για την πορεία του κόμματος, τόνισε: «Η πολιτική μας αυτονομία είναι η μεγάλη μας δύναμη. Είναι η μεγάλη ελπίδα για να οικοδομήσουμε μία νέα σχέση εμπιστοσύνης με όλον τον ελληνικό λαό. Όσα εμπόδια και να βάζουν, δεν πρόκειται να καταφέρουν τίποτα».

«Αγωνιζόμαστε για ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ από την πρώτη Κυριακή» επανέλαβε «που θα μπορεί να διασφαλίσει τη σταθερότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη, την προοπτική και την εθνική αξιοπρέπεια. Αν δεν υπάρχει αυτή η ισχυρή επιλογή, να ξέρουν οι πολίτες σήμερα ότι θα μπούμε σε περιπέτειες αστάθειας, που είναι έτοιμες να μας οδηγήσουν οι δυνάμεις της ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Δεσμεύομαι σήμερα στον κάθε Έλληνα και την κάθε Ελληνίδα ότι αν μας δώσουν μια ισχυρή εντολή, ένα μήνυμα αναγέννησης και προοπτικής, θα τους το ανταποδώσουμε με αξιοπρέπεια και αξιοπιστία, ανοίγοντας άμεσα την επόμενη ημέρα βάσει του προγράμματός μας έναν διάλογο για πεδίο συγκλίσεων και όχι ένα πεδίο συγκρούσεων και διχασμού. Χωρίς κανένα παζάρι για υπουργικές καρέκλες».

«Δεν πρόκειται αυτή η Παράταξη να κάνει καμία διαπραγμάτευση με εκείνους στο παρασκήνιο» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Επίσης, ο Νίκος Ανδρουλάκης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις υποκλοπές, «καρφώνοντας» τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Ο Πρωθυπουργός και τα κυβερνητικά στελέχη προσπάθησαν να μας πείσουν ότι όλα ήταν νόμιμα… αλλά ταυτόχρονα ήταν και λάθος. Με καλούσαν να πάω να ενημερωθώ στο αφτί, μολονότι κατόπιν διαρρήγνυαν τα ιμάτια τους ότι δεν ήξεραν τίποτα για την περίπτωση της παρακολούθησης μου και μάλιστα ότι ο φάκελος είχε καταστραφεί (…). Με μία Εξεταστική Επιτροπή -παρωδία, αλά καρτ εργαλειοποίηση του «Απορρήτου» και τη συνεχιζόμενη επιχείρηση αντισυνταγματικής φίμωσης των Ανεξάρτητων Αρχών. Με όλα αυτά για να πάμε σε εκλογές με τους πολίτες στο σκοτάδι».

Για να συνεχίσει: «Σε όποια άλλη χώρα είχε συντελεστεί μια τέτοια παράσταση αυταρχισμού, η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να σταθεί. Ας αναρωτηθεί η αξιωματική αντιπολίτευση γιατί δεν συμβαίνει εδώ. Δεν συμβαίνει γιατί και η ίδια όταν ήταν κυβέρνηση, κακοποίησε τους θεσμούς με το δημοψήφισμα των 5 εργάσιμων ημερών, με τις προσπάθειες της να ελέγξουν τους αρμούς της εξουσίας και με τα όσα αποκαλύπτονται για τον κύριο Παππά, που όπως φαίνεται μοίραζε και μετοχές στα κανάλια. Αυτό δεν είναι πρόοδος ούτε Αριστερά, κύριε Τσίπρα για τα δικά μας αξιακά φορτία».

Απευθυνόμενος, δε, στον πρόεδρο της ΝΔ και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ίδιος είπε: «Γι’ αυτό μαθήματα συνέπειας και αξιοπιστίας όχι σε αυτήν την παράταξη».

Τέλος, μιλώντας για τις προτεραιότητες του κόμματος, ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε πως είναι «η αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, η ποιοτική δημόσια παιδεία, η εξασφάλιση αξιοπρεπών συντάξεων, η προστασία της πρώτης κατοικίας των αδύναμων δανειοληπτών από τους πλειστηριασμούς, η λειτουργία ενός Κράτους διαφάνειας και η ενίσχυση της λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών».

Κλείνοντας την ομιλία του επισήμανε σε υψηλούς τόνους: «Η αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ δεν είναι ένα κομματικό χρέος. Είναι μία πατριωτική ευθύνη. Για να αλλάξει ο τόπος σελίδα. Για να ζήσουμε ξανά μέρες αξιοπρέπειας και κοινωνικής δικαιοσύνης. Όποτε και αν προκηρύξει τις εκλογές ο Πρωθυπουργός να είστε σίγουροι ότι το βράδυ των εκλογών θα έχει ανατείλει ο πράσινος ήλιος της ελπίδας και της προοπτικής».

Διαβάστε επίσης:

Αχτσιόγλου για Μητσοτάκη: «Υπεύθυνος για το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης»


Financial Times για Καϊλή: «Έζησε σαν σταρ του κινηματογράφου – Ήταν η inside woman του Παντσέρι»

Μηταράκης για Μπαϊντά: «Πήγε στον Έβρο με powerbank»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 14:55