search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 04:17
MENU CLOSE

Τζούλιαν Σαντς: Ένας μήνας από την εξαφάνισή του – Οι τελευταίες πληροφορίες για τον αγνοούμενο ηθοποιό (photos/videos)

13.02.2023 12:46
juliansands3

Με υψόμετρο 3.000 μέτρα, η κορυφογραμμή Μπάλντι, στα Όρη Γκάμπριελ, πλαισιώνει ανατολικά το Λος Άντζελες. Όταν ο καιρός είναι καλός, μπορεί κανείς να δει τη χιονισμένη κωνική κορφή του βουνού, σε απόσταση 40 μιλίων από την απαστράπτουσα μητρόπολη του κινηματογράφου.

Το βουνό είναι ονομαστό για την απότομη, δίχως δέντρα κορφή του, που είναι αγαπημένο μέρος για πεζοπόρους, ορειβάτες και σκιέρ. Όμως μια σειρά πρόσφατων θανάτων και εξαφανίσεων, έφεραν ξανά στο φως τη σκοτεινή πλευρά του Μπάλντι, και τους κινδύνους που οι φυσιολάτρες πολλές φορές υποτιμούν.

Μόνο τον περασμένο Ιανουάριο χάθηκαν στο βουνό 15 άνθρωποι, δύο εκ των οποίων τελικά πέθαναν. Ανάμεσα σ’ αυτούς που «πήρε» το βουνό, και ο Βρετανός ηθοποιός Τζούλιαν Σαντς, ο οποίος χάθηκε στις 13 Ιανουαρίου.

Την ώρα που οι ομάδες διάσωσης δίνουν μάχη με το χρόνο και τις κακές καιρικές συνθήκες, η πόλη του Λος Άντζελες θρηνεί και τον θάνατο της Κρίσταλ Πόλα Γκονζάλες, μητέρας τεσσάρων παιδιών, η οποία στις 8 Ιανουαρίου βρήκε το θάνατο πέφτοντας από ύψος 1.500 μέτρων στην παγωμένη πλαγιά. Η Γκονζάλες που βιντεοσκοπούσε την πεζοπορία της, λόγω των δυσμενών συνθηκών που επικρατούσαν στο βουνό αποφάσισε να εγκαταλείψει την πεζοπορία και να γυρίσει πίσω στο αυτοκίνητό της, παρόλα αυτά δεν κατάφερε να επιζήσει.

Αντίθετα, ο 75χρονος πεζοπόρος Τζιν Τσουνγκ, στάθηκε τυχερός αφού βρέθηκε ζωντανός δύο μέρες μετά την εξαφάνισή του.

Ο Τζούλιαν Σαντς, που χάθηκε στις 13 Ιανουαρίου, είναι έμπειρος πεζοπόρος και ορειβάτης, αλλά πλέον έχουν περάσει 4 εβδομάδες από την εξαφάνισή του, και τα πράγματα δεν προδιαγράφονται αισιόδοξα.

Το γραφείο του Σερίφη του Σαν Μπερναντίνο, στην τελευταία του ανακοίνωση, ανέφερε: «Για την έρευνα και τον εντοπισμό του Τζούλιαν Σαντς, διατηρούμε ακόμη τις ελπίδες μας, γνωρίζουμε, όμως, ότι το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι αυτό που θα θέλαμε. Οι συνθήκες στην περιοχή Μπάλντι παραμένουν επικίνδυνες, και συνεχίζουμε τις εναέριες έρευνες όταν ο καιρός το επιτρέπει. Στην πρώτη ευκαιρία θα επιχειρήσουμε και με πεζοπόρα τμήματα».

Παρόλα αυτά, οι τοπικοί φορείς δεν έχουν εγκαταλείψει τις προσπάθειες, και ακόμη οι έρευνες χαρακτηρίζονται ως «search and rescue».  Οι Αρχές έκαναν και χρήση της συσκευής «Recco» που εντοπίζει το στίγμα ηλεκτρονικών και πιστωτικών καρτών, προκειμένου να περιοριστεί -όσο γίνεται- η περιοχή των ερευνών.

Ο Κέβιν Ράιαν, φίλος και συνοδοιπόρος του Τζούλιαν Σαντς, δήλωσε: «Σίγουρα, κάτι έχει πάει στραβά. Αλλά ο Τζούλιαν είναι πολύ έμπειρος πεζοπόρος και ορειβάτης, και ελπίζω η εμπειρία και η ικανότητά του να του επιτρέψουν να βρεθεί σώος και αβλαβής».

Η οικογένεια

Ο Νικ Σαντς, αδελφός του Τζούλιαν, που ζει ακόμη στη Βρετανία, στο Βόρειο Γιορκσάιρ, δήλωσε:

«Η περιοχή Μπάλντι, ήταν το αγαπημένο του μέρος στο Λος Άντζελες. Πήγαινε, εκεί, όσο πιο συχνά μπορούσε. Επειδή λόγω δουλειάς δεν μπορούσε να φύγει διακοπές, αυτή ήταν η ξεκούραση, και η διαφυγή του. Τουλάχιστον, τώρα θα ξεκουράζεται στο μέρος που του άρεσε τόσο. Δεν έχει χαρακτηριστεί ακόμη επισήμως αγνοούμενος ή νεκρός, αλλά βαθιά μέσα μου νιώθω ότι έχει φύγει. Ελπίζω μόνο στο πείσμα και στην ανταγωνιστικότητα του αδελφού μου, κι εύχομαι να βρει το δρόμο της επιστροφής, και να με διαψεύσει».

photo @Nick Sands

Την περασμένη Δευτέρα, ο αγνοούμενος ηθοποιός, θα συναντούσε τα αδέλφια του Νικ, Ρόμπιν, Τζέρεμι και Κουέντιν στο καθιερωμένο ραντεβού τους, στο «Monday Club» όπως το λένε, προκειμένου να πουν τα νέα τους, πίνοντας τις μπύρες τους, στο Σκίπτον.

Ο Νικ Σαντς, λέει: «Είχαμε κανονίσει να βρεθούμε όλα τα αδέλφια μαζί. Μας λείπει. Όλοι θα σηκώσουμε τα ποτήρια μας, και θα πιούμε στην υγεία του!»  

Ο 65χρονος Τζούλιαν Σαντς, έγινε γνωστός από  τους ρόλους του στις ταινίες: A Room With a View (Δωμάτιο με Θέα, 1985), The Killing Fields (Κραυγές στη Σιωπή, 1984), Boxing Helena (Τεμαχίζοντας την Έλενα, 1993), Naked Lunch (Γυμνό Γεύμα, 1991), Leaving Las Vegas (Αφήνοντας το Λας Βέγκας, 1995), The Girl with the Dragon Tattoo (Το Κορίτσι με το Τατουάζ, 2011).

Ο αγνοούμενος ηθοποιός έχει τρία παιδιά, τον Χένρι από τον γάμο του με τη δημοσιογράφο Σάρα Χάρβεϊ, τη Νατάλια και την Ιμογένη από τον γάμο του με την επίσης δημοσιογράφο Ευγενία Σίτκοβιτς.

Διαβάστε επίσης:

Ο 82χρονος Tom Jones συνεχίζει ακάθεκτος: Θα δώσει 16 συναυλίες στις ΗΠΑ (Photos/Videos)

Άγριες, άμεσες, εξεγερμένες: Αυτές είναι οι γιαγιάδες του punk που… ξεσπαθώνουν στο Λέστερ (photos/videos)

Αντρέ Λεόν Τάλι: Ο μαύρος γίγαντας της αμερικανικής Vogue (Photos/Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42