search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 14:26
MENU CLOSE

Ο 82χρονος Tom Jones συνεχίζει ακάθεκτος: Θα δώσει 16 συναυλίες στις ΗΠΑ (Photos/Videos)

09.02.2023 20:08
tom jones new

Σ’ έναν κόσμο που αλλάζει με ασύλληπτες ταχύτητες, σ’ έναν κόσμο που δεν μένει τίποτε όρθιο, ο κύριος Τομ Τζόουνς είναι μια σταθερή αξία.

Μπορεί το 1966, να πήρε το πρώτο βραβείο Grammy ως πρωτοεμφανιζόμενος, αλλά μετά από τόσες δεκαετίες συνεχίζει να είναι μάχιμος και δραστήριος. Απόδειξη, ότι από τα τέλη Απριλίου του 2023, αρχίζει τουρνέ στις ΗΠΑ, έχοντας ήδη «φιξάρει» 16 ημερομηνίες.

Αρχή θα κάνει από το Λος Άντζελες, με δύο συναυλίες (29 και 30/4) και θα συνεχίσει περνώντας από το Τέξας, τη Φλόριντα, το Νάσβιλ, το Ατλάντικ Σίτι, καταλήγοντας στη Νέα Υόρκη όπου η μία από τις τρεις συναυλίες του θα δοθεί στο ιστορικό Beacon Theatre.

O γενικό τίτλος της τουρνέ είναι «Ages and Stages Tour», θέλοντας να δώσει έμφαση και στις εποχές που έχουν περάσει, αλλά και στα στάδια που έχει περάσει ο Τομ Τζόουνς. Οι τυχεροί που θα εξασφαλίσουν εισιτήρια, θα απολαύσουν τον «λευκό τραγουδιστή με την soul φωνή» σε όλες τις σημαντικές του στιγμές.

Μιλάμε για τις πολλές παγκόσμιες επιτυχίες του, από το “She’s A Lady,” που ακούγαμε όταν ήμασταν παιδάκια στα juke box των καλοκαιρινών διακοπών, έως το ‘‘Sexbomb” στα τέλη της δεκαετίας του 1990, και από το “What’s New, Pussycat?” μέχρι το ‘’It’s Not Unusual’’. Δεν θα λείψουν όμως και τραγούδια από την πιο πρόσφατη δουλειά του, το άλμπουμ Surrounded By Time (2021), από το οποίο έχουν ξεχωρίσει τα τραγούδια ‘’I Won’t Crumble With You If You Fall’’, ‘’Popstar’’ και ‘’Samson and Delilah’’.

Ο Τομ Τζόουνς, έχει προ πολλού ενταχθεί στο Hall of Fame, αλλά παραμένει θρύλος. Παρά τα 82 χρόνια του, παραμένει καλοστεκούμενος, έχει διατηρήσει το «μέταλλο» της φωνής του, κι έχει ακόμα αρκετή ενέργεια να δίνει επί σκηνής.

Ουαλός στην καταγωγή, ο Τομ Τζόουνς άρχισε να τραγουδά από μικρός, ενώ στην ηλικία των 12 ετών προσβλήθηκε από φυματίωση που χρειάστηκε δύο χρόνια θεραπείας. Η «γεμάτη» βαρύτονη χαρακτηριστική φωνή του και το αρρενωπό παρουσιαστικό του, τον ανέδειξαν από τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1960, και με διαδοχικές επιτυχίες που έγιναν παγκόσμιες χάρη στο ιδιαίτερο ταπεραμέντο του έγινε περιζήτητος κάνοντας για πολλά χρόνια συνεχείς εμφανίσεις στα καζίνο του Λας Βέγκας.

Ανάμεσα στις επιτυχίες που τον καθιέρωσαν και το τραγούδι για την ομώνυμη ταινία – περιπέτεια του James Bond, Thunderball (1965). Λέγεται ότι ο Τομ Τζόουνς λιποθύμησε από την ένταση στο στούντιο όταν έβγαλε την τελευταία δύσκολη νότα του τραγουδιού. Την ίδια χρονιά (1965) τραγούδησε και το τραγούδι «What’s New Pussycat?» για την ομώνυμη κωμική ταινία του Κλάιβ Ντόνερ, που βασίστηκε στο πρώτο σενάριο που έγραψε ποτέ ο Γούντι Άλεν, ο οποίος έκανε και το ντεμπούτο του σαν ηθοποιός, δίπλα στους Πίτερ Σέλερς, Πίτερ Ο’Τουλ, Ρόμι Σνάϊντερ, Καπουσίν, και Ούρσουλα Άντρες. Το τραγούδι, έγινε μεγάλη παγκόσμια επιτυχία.

Προσωπικά λατρεύω ένα ντουέτο που είχε κάνει το 1969, ο Τομ Τζόουνς με την Τζάνις Τζόπλιν, σε μια αναπάντεχη συνάντησή τους στην τηλεοπτική εκπομπή This Is Tom Jones, τραγουδώντας το κομμάτι «Raise Your Hand».

Διαβάστε επίσης:

Άγριες, άμεσες, εξεγερμένες: Αυτές είναι οι γιαγιάδες του punk που… ξεσπαθώνουν στο Λέστερ (photos/videos)

Αντρέ Λεόν Τάλι: Ο μαύρος γίγαντας της αμερικανικής Vogue (Photos/Videos)

Βασίλης Σκουντής στο topontiki.gr: «Στην πολιτική χρειάζεται ένας παίκτης που να ξέρει να μοιράζει την μπάλα»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 14:24