search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 03:30
MENU CLOSE

Οικονόμου για τραγωδία στα Τέμπη: Κατηγορεί την αντιπολίτευση για προσπάθεια καπηλείας

06.03.2023 14:04
oikonomou_new

Φαίνεται ότι το τέλος του τριήμερου πένθους για τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη σήμανε και το τέλος της «εκεχειρίας» μεταξύ των πολιτικών κομμάτων.

Έτσι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση σε βάρος της αντιπολίτευσης, την οποία και κατηγόρησε για «αποπείρα καπηλείας της θλίψης αλλά και της οργής που χαρακτηρίζει σήμερα την ελληνική κοινωνία», λέγοντας ότι «δεν βοηθά ούτε ο μηδενισμός, ούτε οι γενικοί αφορισμοί, ούτε πολύ περισσότερο τα ψέματα που διακινούν ορισμένοι από την πρώτη κιόλας στιγμή της τραγωδίας».

Κατά τον Γιάννη Οικονόμου, «η δήθεν παραπομπή της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό δικαστήριο για ζητήματα ασφάλειας των σιδηροδρόμων, η δήθεν κομματική τοποθέτηση (κάποιοι μάλιστα δεν δίστασαν να πουν ότι αυτό ήταν και σε γνώση του πρωθυπουργού και ότι έχουν στοιχεία για αυτό) του σταθμάρχη, ο ορισμός της Επιτροπής που δήθεν θα υποκαταστούσε την αποστολή της Δικαιοσύνη, η εγκατάλειψη του έργου της τηλεδιοίκησης, η οποία συνέβη τάχα επί των ημερών της παρούσας κυβέρνησης, χειρότερα, η δήθεν απαγόρευση στις οικογένειες να παραλάβουν και να πενθήσουν τους νεκρούς τους όπως οι ίδιες επιθυμούσαν, όλα αυτά συνιστούν ψέματα, απροκάλυπτα ψέματα».

Συμπλήρωσε, δε, ότι «τα ψέματα αυτά και η χυδαία προπαγάνδα δεν στέκονται απέναντι στην πραγματικότητα, αλλά το ζήτημα δεν είναι μόνο αυτό. Οι αδυναμίες του κράτους, οι μεγάλες κρίσεις είναι ζητήματα συνειδησιακά για το έθνος μας και είναι βαθιά πολιτικά, χωρίς αμφιβολία. Οι τραγωδίες όμως δεν είναι ζήτημα κομματικό και αποτελεί καπηλεία χειρίστου είδους να γίνεται η απόπειρα πολιτικής τους εκμετάλλευσης. Ειδικότερα για τους σιδηροδρόμους κανένα κόμμα που κυβέρνησε ή συγκυβέρνησε δεν μπορεί φαρισαϊκά να ισχυρίζεται ότι ο μόνος που φέρει ευθύνη για την κατάσταση τους είναι η κυβέρνηση της ΝΔ και ότι εκείνοι τα είχαν κάνει δήθεν όλα τέλεια. Για όλα αυτά, όμως, θα έχουμε χρόνο να πούμε περισσότερα το επόμενο διάστημα».

Όσον αφορά στις κινήσεις της κυβέρνησης, ο Γ. Οικονόμου ανακοίνωσε ότι την Πέμπτη στις 11 το πρωί θα γίνει η τακτική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, όπου θα υπάρξει ενημέρωση από τον υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για θέματα υποδομών και μεταφορών, Γιώργο Γεραπετρίτη, για τα ζητήματα του τραγικού δυστυχήματος και θα συζητηθούν ενδεχόμενες θεσμικές κινήσεις και παρεμβάσεις που επιβάλλονται για κάποια πράγματα που πρέπει να γίνουν άμεσα, ενώ σε ερώτηση περί του χρόνου των εκλογών, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «το ζήτημα αυτό στην παρούσα φάση δεν απασχολεί καθόλου τον πρωθυπουργό».

Διαβάστε επίσης:

Κόντρα Φίλη – Κεραμέως για τα Τέμπη: «Η συγγνώμη πρέπει να εννοείται, όχι μετά από πέντε ημέρες» – «Ντροπή σου»

Φον ντερ Λάιεν σε Μητσοτάκη: «Ειδικοί από την Επιτροπή και τον Οργανισμό Σιδηροδρόμων της ΕΕ στην Αθήνα» (video)

Τραγωδία στα Τέμπη: Ειδικό εφέτη ανακριτή ζητά για την υπόθεση ο Μητσοτάκης από τον Ντογιάκο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 02:46