search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:02
MENU CLOSE

Τέμπη: Ξεσπάει ο πρόεδρος των μηχανοδηγών – «Στοχοποιούν τον νεκρό μηχανοδηγό, επιλεκτική διαρροή εγγράφων»

09.03.2023 19:40
trena tempi nekroi 8876- new

Εξοργισμένος εμφανίστηκε ο πρόεδρος των μηχανοδηγών του ΟΣΕ, Κώστας Γενηδούνιας, σε δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των σιδηροδρομικών με τον υπουργό Γιώργο Γεραπετρίτη, κάνοντας λόγο για στοχοποίηση του νεκρού μηχανοδηγού της επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με την εμπορική στα Τέμπη.

Ο Κώστας Γενηδούνιας έκανε λόγο για επιλεκτική διαρροή εγγράφων της δικογραφίας που αφορούν ακόμα και στην υγεία των νεκρών συναδέλφων του. Όπως επισήμανε, ο συνάδελφός του είχε περάσει από ιατρικές εξετάσεις τον περασμένο Νοέμβριο και κάλεσε την Hellenic Τrain «να βγει και να μιλήσει επιτέλους».

«Συνεχίζεται η επιλεκτική διαρροή εγγράφων της δικογραφίας που στοχοποιούν τον νεκρό μηχανοδηγό της Intercity 62 για πρόβλημα υγείας. Ο συνάδελφος είχε περάσει ιατρικές εξετάσεις στις 15 Νοεμβρίου 2022 από πιστοποιημένο ιατρικό κέντρο από τη ΡΑΣ. Αρκετά ως εδώ!», είπε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος των μηχανοδηγών, σύμφωνα με το «Έθνος».

«Οταν βλέπουμε εμείς οι μηχανοδηγοί ότι συνάδελφός μας είχε πρόβλημα υγείας, η οικογένειά του το βλέπει αυτό, όχι εμείς μόνο. Φτάνει! Να βγει η Hellenic Τrain και να μιλήσει επιτέλους», κατέληξε.

Νωρίτερα, ο ίδιος προχώρησε σε καταγγελία ότι τα ηχητικά που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας έχουν υποστεί επεξεργασία.

Μάλιστα ο Κώστας Γενηδούνιας, μιλώντας στο Mega, για την αλλοίωση των δεδομένων που δημοσιοποιούνται «φωτογραφίζει» την διοίκηση στου ΟΣΕ.

«Ακούγεται από χθες το βράδυ ότι ο συνάδελφός μας ο μακαρίτης ο Γιώργος είχε προσπαθήσει να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τους άλλους μηχανοδηγούς στην περιοχή. Αν αυτό ισχύει, για εμένα προσωπικά αυτό σημαίνει ότι έχει κάνει κι άλλη προσπάθεια να επικοινωνήσει με τον σταθμάρχη, αφού έχει φύγει από τη Λάρισα», τόνισε αρχικά.

«Εδώ έχουμε κανονική κοπτοραπτική στα ηχητικά που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα {…} Ο μοναδικός που έχει αυτά τα ηχητικά είτε στο GSMR που κάνει την επικοινωνία μεταξύ των σταθμαρχών είτε την ώρα που φεύγει το τρένο από τη Λάρισα είναι ο ΟΣΕ», εξήγησε ο πρόεδρος των μηχανοδηγών.

«Για να ενοχοποιήσουν τους ανθρώπους»…

«Αν ο Γιώργος προσπαθούσε να επικοινωνήσει με άλλο τρένο, για εμένα σημαίνει ότι έχει ξαναμιλήσει μετά και δεν το ακούμε. Εμείς οι μηχανοδηγοί απορούμε», πρόσθεσε ο Κώστας Γενηδούνιας.

Παράλληλα, προχώρησε και ένα βήμα παρακάτω «χρεώνοντας» σκοπιμότητα σε όποιον έχει αλλοιώσει τα ηχητικά.

«Για να ενοχοποιήσουν τους ανθρώπους. Για να πουν ότι “φταίτε μόνο εσείς” {…} Είναι δυνατόν στο Youtube 8-10 ώρες μετά το τραγικό δυστύχημα να υπάρχει συνομιλία σταθμάρχη–μηχανοδηγού που αποτελεί αντικείμενο προανακριτικής ανάκρισης; Την επόμενη ημέρα από το δυστύχημα, το ηχητικό που φεύγει το τρένο από τη Λάρισα», εξήγησε.

«Εμείς για όλα αυτά έχουμε ενημερώσει, ειδοποιήσει, στείλει εξώδικα, κάνει κινητοποιήσεις. Κανείς ποτέ δεν μας έβλεπε, δεν ζήτησε να μας δει την τελευταία περίοδο. Και βλέπουμε να βγαίνει ένα ηχητικό 10 ώρες μετά το δυστύχημα και να αρχίζουν να εξυφαίνονται σενάρια {…} Αν ισχύει ότι ο μηχανοδηγός έχει προσπαθήσει να επικοινωνήσει και τηλεφωνικά σημαίνει ότι υπάρχουν και άλλες συνομιλίες {…} Ήταν 40 χρόνια μηχανοδηγός, εμπειρότατος», σημείωσε.

«Περιμένουμε οι μηχανοδηγοί να ακούσουμε όλο το υλικό», επανέλαβε ο Κ. Γενηδούνιας, τονίζοντας παράλληλα το ερώτημα «πώς είναι δυνατόν συνομιλία σε VHF, σε ασύρματο, όχι στο GSMR, που είναι “κλειστό”, δεν το ακούει ο κόσμος, πώς διέρρευσε και “κόπηκε”;».

«Χτες ζητήσαμε όλες οι επικοινωνίες να καταγράφονται και στις μηχανές. Ως σωματείο εκπροσωπούμε όλους τους μηχανοδηγούς, έχουμε τέσσερις εταιρείες που τρέχουν στο ελληνικό δίκτυο {…} Τα ηχητικά αυτά τα έχει μόνο ο ΟΣΕ, αυτός τα καταγράφει. Γιατί βλέπουμε βίντεο να κυκλοφορεί; Γιατί προφανώς δεν υπάρχει εμπιστοσύνη σε αυτό που καταγράφεται {…} Δεν έχουμε εμπιστοσύνη, γιατί ακούμε “κομμένα” ηχητικά δέκα ώρες μετά από ένα τέτοιο δυστύχημα», κατέληξε ο Κώστας Γενηδούνιας.

Διαβάστε επίσης:

Αττικό Πάρκο: Ανοιχτό το ενδεχόμενο ευθανασίας για το τιγράκι που βρέθηκε στα σκουπίδια (Video/Photo)

Δυστύχημα στα Τέμπη: Έρχονται νέες ποινικές διώξεις – Ποιοι μπαίνουν στο «κάδρο» (video)

Τέμπη: «Την έβαλα στο τρένο χαμογελαστή και μου έφεραν πίσω ένα φέρετρο» – Συγκλονίζει ο πατέρας της 19χρονης Αναστασίας (Video)  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:02