search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:36
MENU CLOSE

Κουτσούμπας στο Παρίσι: Μήνυμα αλληλεγγύης στους απεργούς στα γαλλικά (Videos)

23.03.2023 19:56
koutsoumpas parisi
Φωτογραφία: 902.gr

Το μήνυμα της αλληλεγγύης των ελλήνων εργαζομένων στον αγώνα του γαλλικού λαού μετέφερε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατά τη συμμετοχή του σήμερα στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση των γαλλικών συνδικάτων της CGT στην πλατεία Βαστίλης, στο Παρίσι.

Μέλη της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στο πλευρό του Γενικού Γραμματέα ήταν η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου και ο Γιώργος Πέρρος. Πριν την διαδήλωση βρέθηκε στον σιδηροδρομικό σταθμό του Μον Παρνάς απευθύνοντας χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους εργαζόμενους στους γαλλικούς σιδηροδρόμους.

Αναλυτικότερα, στην δήλωσή του στην μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων στην πλατεία της Βαστίλης, ανέφερε:

«Η αλληλεγγύη μας στον αγώνα του γαλλικού λαού είναι δεδομένη. Είναι κοινός ο αγώνας σε Ελλάδα και Γαλλία, σε όλη την Ευρώπη, ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές, ενάντια στις αντιλαϊκές επιλογές των κυβερνήσεων στην Ελλάδα, τη Γαλλία, σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους, τα μονοπώλια, για να νικήσει τελικά ο εργαζόμενος λαός και να ανοίξει το δρόμο για το συμφέρον το δικό του και όχι για τα συμφέροντα και τα κέρδη των λίγων.

Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας. Αυτό είναι το πραγματικό δίλημμα στην Ελλάδα, τη Γαλλία, σε όλο τον κόσμο».

Παράλληλα, σε σύντομο χαιρετισμό του στα γαλλικά μετέφερε, εκ μέρους του ΚΚΕ, την αλληλεγγύη των Ελλήνων κομμουνιστών και της εργατικής τάξης της Ελλάδας στην αγωνιζόμενη εργατική τάξη της Γαλλίας και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη Γενική Απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις των εργαζομένων και των γαλλικών συνδικάτων ενάντια στην αντεργατική συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Μακρόν.       

Κλείνοντας είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στους διαδηλωτές:

«Αυτός ο αγώνας σας έχει ήδη γράψει ιστορία. Το ΚΚΕ, η εργατική τάξη της Ελλάδας, ήταν, είναι και θα είναι στο πλευρό σας. Καλή δύναμη και καλούς αγώνες! Νίκη στους εργαζόμενους της Γαλλίας! Θα νικήσουμε!».

Στη συνέχεια από τα μεγάφωνα της συγκέντρωσης ακούστηκε η Διεθνής, την οποία τραγούδησαν οι Γάλλοι στα γαλλικά και οι Έλληνες στα ελληνικά.

Νωρίτερα, στην επίσκεψη στον σιδηροδρομικό σταθμό του Μον Παρνάς απεύθυνε στους εργαζόμενους τον παρακάτω χαιρετισμό:

«Αγαπητές φίλες και φίλοι, συναγωνιστές και συναγωνίστριες,

Εκ μέρους του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας σας μεταφέρουμε την αλληλεγγύη των Ελλήνων κομμουνιστών, της εργατικής τάξης της Ελλάδας προς την αγωνιζόμενη εργατική τάξη της Γαλλίας και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη σημερινή Γενική Απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις, στις οποίες θα βρεθούμε κι εμείς στο πλάι σας.       

Είμαστε μαζί σας σε αυτό τον αγώνα που δίνετε, με τα συνδικάτα σας στην πρώτη γραμμή, για να αποσυρθεί, για να καταργηθεί, η αντεργατική συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Μακρόν.

Αυτός ο αγώνας σας έχει ήδη γράψει ιστορία. Οι τεράστιες απεργιακές κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος, που κάνουν το γύρο του κόσμου, η πολύμορφη και μαχητική δράση σας εδώ και μήνες, δείχνει για ακόμη μια φορά την τεράστια δύναμη της εργατικής τάξης και του οργανωμένου αγώνα, της ταξικής πάλης που μπορεί να νικήσει κάθε αντίπαλο και να φέρει στο προσκήνιο τους πραγματικούς δημιουργούς του πλούτου.

Η πάλη σας ανάγκασε την κυβέρνηση Μακρόν να πετάξει κάθε ψεύτικο προσωπείο και να δείξει το πραγματικό, αντεργατικό πρόσωπο του εχθρικού αστικού κράτους. Νομοθετούν κόντρα στη θέληση του λαού, αξιοποιώντας τα νομικά και συνταγματικά όπλα της εξουσίας του κεφαλαίου. Απαγορεύουν διαδηλώσεις, απειλούν αγωνιστές συνδικαλιστές, τρομοκρατούν τον λαό, για να διασφαλίσουν τα κέρδη μιας μειοψηφίας εκμεταλλευτών. Αποδεικνύουν ότι η “δημοκρατία” τους σταματάει έξω από τους χώρους δουλειάς και υπάρχει μόνο για να υπηρετεί τα κέρδη τους.

Τίποτα από όλα αυτά δεν πιάνει όμως. Έχουν γίνει όλα κουρελόχαρτα μπροστά στην αποφασιστικότητα του αγωνιζόμενου γαλλικού λαού. Το μόνο που πετυχαίνουν είναι να μαρτυρούν την αδυναμία και τον φόβο τους.

Επιβεβαιώνεται ξανά και ξανά ότι δεν αποτελεί λύση η λογική του “μικρότερου κακού”, που αποτέλεσε τη “σημαία” διαδοχικών αντιλαϊκών κυβερνήσεων στη Γαλλία. Έδωσε ώθηση στην αντεργατική επίθεση ενώ, όχι μόνο δεν έφραξε το δρόμο στην ακροδεξιά, αλλά αντίθετα την ενίσχυσε περαιτέρω.  

Πραγματική φιλολαϊκή διέξοδος, στη Γαλλία, στην Ελλάδα και σε κάθε χώρα, είναι να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και στον -κάθε φορά- κυβερνητικό διαχειριστή της. Μόνο έτσι μπορούν να ηττηθούν οι αντιδραστικές πολιτικές δυνάμεις, να μπουν εμπόδια στις αντιλαϊκές επιλογές, να αλλάξουν πραγματικά οι πολιτικοί συσχετισμοί, να μπει ένα τέλος σε αυτή την αδιέξοδη πορεία.

Σήμερα, που η πρόοδος της επιστήμης και της παραγωγικότητας επιτρέπουν να δουλεύουμε λιγότερες ώρες ημερήσια, λιγότερα χρόνια στη ζωή μας, δεν μπορούμε να δεχτούμε να δουλεύουμε ως τα 64, όπως προβλέπει ο νόμος της κυβέρνησης Μακρόν ή μέχρι τα 67, όπως προβλέπει ο νόμος που πέρασε στην Ελλάδα η κυβέρνηση της δήθεν “αριστεράς” του ΣΥΡΙΖΑ το 2016, σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Και τότε η ελληνική εργατική τάξη βρέθηκε μαζικά στις απεργίες και στους δρόμους. Το ίδιο κάνει και τις τελευταίες βδομάδες, που ξεχειλίζει η οργή για ένα έγκλημα που στοίχησε τη ζωή 57 ανθρώπων, κυρίως νέων παιδιών, όταν δύο τρένα συγκρούστηκαν το βράδυ της 28ης Φλεβάρη, εξαιτίας της απουσίας των αναγκαίων μέτρων προστασίας. Όλα στο βωμό του κέρδους.

Αυτό το διάστημα πραγματοποιήθηκαν δύο από τις μεγαλύτερες απεργίες των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα με σύνθημα “ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ”. Αυτό είναι το δίλημμα για κάθε εργάτη, σε κάθε χώρα. Και ο δικός σας αγώνας δίνει ηχηρή απάντηση ότι οι εργαζόμενοι δεν δέχονται νέες θυσίες.

Είμαστε η τάξη που παράγει τον πλούτο σε Γαλλία και Ελλάδα. Είμαστε η τάξη που τραβάει μπροστά την κοινωνία. Και οι αγώνες των εργατών της Γαλλίας σήμερα τραβάνε μπροστά ολόκληρη την εργατική τάξη. Το ΚΚΕ, η εργατική τάξη της Ελλάδας, ήταν, είναι και θα είναι στο πλευρό σας.           Καλή δύναμη και καλούς αγώνες!».

Διαβάστε επίσης:

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση κόλαφος για την Ελλάδα – «Αξιολογείται» λέει η κυβέρνηση – Για διεθνή διασυρμό μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ

ΠΑΣΟΚ εναντίον Λοβέρδου μετά τα «καρφιά» στον Ανδρουλάκη

Μάντζος: Ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι σε αντιστοιχία με το διογκούμενο ρεύμα των πολιτών που ζητά αλλαγή σελίδας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:36