ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 14:57
MENU CLOSE

ΝΑΤΟ: Επίσημα την Τρίτη η Φινλανδία γίνεται το 31ο μέλος της Ατλαντικής Συμμαχίας (Videos)

03.04.2023 15:53

Η Φινλανδία θα γίνει αύριο το 31ο μέλος της Ατλαντικής Συμμαχίας, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, επιβεβαιώνοντας την ανακοίνωση που έκανε νωρίτερα η φινλανδική προεδρία.

«Πραγματικά, είναι μία ιστορική ημέρα», είπε επισημαίνοντας το γεγονός ότι πρόκειται για την ταχύτερη ένταξη στην πρόσφατη ιστορία της Συμμαχίας.

Σε ερώτηση σχετικά με την υποψηφιότητα της Σουηδίας, η οποία μπλοκάρεται από την Τουρκία, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ εμφανίσθηκε αισιόδοξος.

«Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι η Σουηδία θα γίνει επίσης μέλος του ΝΑΤΟ. Τόσο για το ΝΑΤΟ, όσο και για μένα αποτελεί προτεραιότητα να διασφαλισθεί ότι αυτό θα γίνει επίσης σύντομα δυνατό».

Η Σουηδία, όπως και η Φινλανδία, έχει το καθεστώς της προσκεκλημένης χώρα στο ΝΑΤΟ.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ ζήτησε επίσης την «άμεση απελευθέρωση» του αμερικανού δημοσιογράφου Ίβαν Γκέρσκοβιτς, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα στην Ρωσία, τον οποίο η Μόσχα κατηγορεί για «κατασκοπεία».

«Η σύλληψή του είναι πολύ ανησυχητική. Είναι σημαντικό να γίνει σεβαστή η ελευθερία του Τύπου, τα δικαιώματα των δημοσιογράφων, το δικαίωμα να θέτουν ερωτήσεις και να κάνουν την δουλειά τους. Για τον λόγο αυτόν ζητάμε την άμεση απελευθέρωσή του», είπε ο Στόλτενμπεργκ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες.

Διαβάστε επίσης:

DW: Κινείται η Ελλάδα προς τον «ορμπανισμό»;

Οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι ύψωσαν την σημαία τους στο Μπαχμούτ (Video)

Το ψάρι που ζει σε βάθος 8.000 μέτρων στον ωκεανό και φωτογραφήθηκε για πρώτη φορά (photos/videos)

ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 14:57
Exit mobile version