search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 19:08
MENU CLOSE

Η Ρωσία προτείνει αναθεώρηση των συνόρων στη Βαλτική Θάλασσα – Εντονη αντίδραση της Φινλανδίας

22.05.2024 10:37
synora-finlandia-russia

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας πρότεινε μια αναθεώρηση των συνόρων των ρωσικών χωρικών υδάτων στη Θάλασσα της Βαλτικής, σύμφωνα με σχέδιο κυβερνητικού διατάγματος.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση της Φινλανδίας, χώρας μέλους του ΝΑΤΟ πλέον.

Σύμφωνα με το σχέδιο του διατάγματος που φέρει ημερομηνία 21 Μαΐου, το υπουργείο προτείνει να διευθετηθούν τα σύνορα γύρω από ρωσικά νησιά στο ανατολικό τμήμα του Κόλπου της Φινλανδίας και γύρω από το Καλίνινγκραντ.

«Η χάραξη του κρατικού συνόρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη θάλασσα θα αλλάξει», αναφέρεται σε σύνοψη του σχεδίου διατάγματος.

Δεν καθίσταται αμέσως σαφές από το σχέδιο διατάγματος γιατί τα σύνορα θα πρέπει να διευθετηθούν, το πώς ακριβώς θα διευθετηθούν και ποιες διαβουλεύσεις έγιναν -αν έγιναν- με άλλα κράτη γύρω από τη Βαλτική Θάλασσα.

Η υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας, Ελίνα Βαλτόνεν υπογράμμισε πως η Ρωσία θα πρέπει να συμμορφωθεί με τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Διαβάστε επίσης:

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Βόρεια Μακεδονία: Λάβαμε διαβεβαιώσεις από το VMRO ότι θα μείνουν προσηλωμένοι στην ευρωπαϊκή πορεία

Τριπλή δολοφονία στη Βραζιλία: Έφηβος εκτέλεσε μητέρα, πατέρα και αδελφή – «Θα το έκανα ξανά» (photos)

Πόλεμος στο Σουδάν: Τουλάχιστον 85 νεκροί μέσα σε 10 ημέρες στην Ελ Φάσερ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 19:08