search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 05:42
MENU CLOSE

Έλον Μασκ: Έχασε 13 δισ. δολάρια σε 24 ώρες

21.04.2023 19:07
elon musk

Σύννεφα στον παράδεισο του Έλον Μασκ;

Έτσι φαίνεται, καθώς ο δισεκατομμυριούχος είδε την καθαρή του περιουσία να μειώνεται κατά 13 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε μόλις 24 ώρες, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Και δεν ήταν μόνο το γεγονός ότι το Starship άρχισε να περιστρέφεται ανεξέλεγκτα, καταλήγοντας σε μια τεράστια έκρηξη λίγο αφότου η διαστημική εταιρεία ξεκίνησε την πρώτη προσπάθεια εκτόξευσης του πυραύλου σε τροχιά.

Ο Μασκ παρευρέθηκε στην εκδήλωση στις εγκαταστάσεις δοκιμών της εταιρείας στη Μπόκα Σίκα του Τέξας, παρακολουθώντας με θλίψη καθώς ο πύραυλος άρχισε να απομακρύνεται από την πορεία του.

Ενώ πολλοί ειδικοί υποστήριξαν έκτοτε ότι η κολοσσιαία έκρηξη του SpaceX στον ουρανό ήταν επιτυχής λόγω των δεδομένων που συγκέντρωσε, τα άλλα μεγάλα εγχειρήματα του Μασκ επίσης δεν πήγαν καλά, με την Tesla να αποκαλύπτει απογοητευτικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου.

Ήταν ένα χαμηλό σχεδόν τριών μηνών για την αυτοκινητοβιομηχανία, με τις μειώσεις τιμών να επιβαρύνουν τα περιθώρια κέρδους της εταιρείας και απογοητεύοντας τη Wall Street.

Πολλοί επενδυτές εξακολουθούν να είναι έξαλλοι με τον Μασκ για «τις συνεχείς γελοιότητες του» και για αυτό που λένε ότι ισοδυναμεί με την εγκατάλειψη του ηγετικού του ρόλου στην Tesla ενώ ασχολείται με τη SpaceX και το Twitter.

«Υπάρχει συλλογική απογοήτευση», δήλωσε στο Bloomberg μέτοχος της Tesla. «Τον τελευταίο χρόνο, έγινε ξεκάθαρο ότι η Tesla πάσχει από πρόβλημα διοίκησης».

«Δεν μπορώ να φανταστώ κανένα άλλο διοικητικό συμβούλιο να επιτρέπει σε έναν Διευθύνοντα Σύμβουλο να έχει τόσες εξωτερικές επιχειρηματικές δραστηριότητες», είπε η Courtney Wicks, εκτελεστική διευθύντρια του Investor Advocates for Social Justice, επισημαίνοντας ότι ένας CEO που διευθύνει τόσες πολλές εταιρείες είναι «δίχως προηγούμενο».

Ακόμη και το Twitter, που απορροφά μεγάλο μέρος της ενέργειας του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο τον τελευταίο καιρό, δεν γλίτωσε. Η εταιρεία επέλεξε την 20η Απριλίου, ως την ημέρα που θα αφαιρέσει τα μπλε σήματα επαλήθευσης της ταυτότητας παλαιού τύπου από εξέχοντες χρήστες, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων αρνούνται να πληρώσουν 8 δολάρια το μήνα για την υπηρεσία, η οποία στην πραγματικότητα δεν επαληθεύει την ταυτότητα όπως παλιά.

Αρκετές διασημότητες, όπως ο συγγραφέας Stephen King και ο θρύλος του NBA, LeBron James, που είπαν ότι δεν θα πλήρωναν ποτέ τον Μασκ για το προνόμιο, εξεπλάγησαν όταν διαπίστωσαν ότι τα σημάδια επαλήθευσης τους δεν αφαιρέθηκαν.

Όπως αποδείχτηκε αργότερα, ο Μασκ αποφάσισε να πληρώνει τον εαυτό του 8 δολάρια το μήνα για λογαριασμό τους. Από πολλές απόψεις, ήταν μια παράξενη και απελπισμένη απόφαση, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι κανείς δεν του είχε ζητήσει να κάνει κάτι τέτοιο.

Είτε κανείς ερμηνεύει τα γεγονότα της ημέρας ως μια μεγάλη επιτυχία είτε ως ηχηρή αποτυχία, πρόκειται για κάτι υποκειμενικό Το SpaceX πιθανότατα συνέλεξε πολλά πολύτιμα δεδομένα κατά την έκρηξη της Πέμπτης. Το να εξοργίζεις διασημότητες στο Twitter, αν και είναι ένα ξεκάθαρα άσκοπο εγχείρημα, δεν έχει μεγάλες συνέπειες, στο τέλος της ημέρας.

Αλλά ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: οι επενδυτές της Tesla δεν διασκεδάζουν.

Διαβάστε επίσης:

Σουδάν: Ο ρόλος της Wagner πίσω από την εμφύλια αιματοχυσία

Ντόμινικ Ράαμπ: Παραιτήθηκε ο Βρετανός αναπληρωτής πρωθυπουργός – Κατηγορήθηκε για bullying (videos)

Ο serial killer που σκότωνε μόνο βιαστές και τον παρομοιάζουν με τον Χάνιμπαλ ζει σε γυάλινο κλουβί (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09