search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 20:00
MENU CLOSE

Ο serial killer που σκότωνε μόνο βιαστές και τον παρομοιάζουν με τον Χάνιμπαλ ζει σε γυάλινο κλουβί (video)

21.04.2023 14:54
serial-killer-new

Πρόκειται για έναν από τους πιο επικίνδυνους κατά συρροή δολοφόνους της Μεγάλης Βρετανίας. O Robert Mawdsley, ο οποίος είναι πλέον 69 χρονών, κρατείται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας HMP Wakefield, γνωστές ως «Monster Mansion» καθώς εκεί κρατούνται οι πιο διαβόητοι εγκληματίες.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Mawdsley «κατέρριψε» παγκόσμιο ρεκόρ για τις 16.400 συνεχόμενες ημέρες σε απομόνωση. Ο προηγούμενος κάτοχος του ρεκόρ για ποινική απομόνωση  είναι ο Albert Woodfox, ο οποίος πέρασε σχεδόν 44 χρόνια πριν ακυρωθεί η καταδίκη του το 2016.

Ο δολοφόνος – ο οποίος κέρδισε το παρατσούκλι «Hannibal the Cannibal» μετά από ψευδείς αναφορές ότι έφαγε τον εγκέφαλο ενός από τα θύματά του, είπε ότι είναι «ευτυχισμένος και ικανοποιημένος στη μοναξιά» και προειδοποίησε ότι θα σκοτώσει ξανά αν ποτέ αφεθεί ελεύθερος. Η συγκεκριμένη φήμη βγήκε μετά από μαρτυρία ενός αστυνομικού που είπε πως το κεφάλι του θύματος είχε ανοιχτεί και έλειπε μέρος του εγκεφάλου του.

Ο Mawdsley βρέθηκε στη φυλακή όταν ήταν μόλις 21 ετών μετά τον φόνο του 30χρονου John Farrell ο οποίος ήταν βιαστής. Μετά από τον φόνο παραδόθηκε μόνος του στις αρχές λέγοντας πως χρήζει ψυχιατρικής βοήθειας. Ωστόσο κατά τη νοσηλεία του στο νοσοκομείο Broadmoor, μαζί με έναν ακόμη κρατούμενο, βασάνισε επί ώρες και σκότωσε τον παιδεραστή David Francis.

Στις 28 Ιουλίου του 1978, κι αφού είχε σταλεί στις φυλακές HMP Wakefield, σκότωσε άλλους δύο συγκρατούμενούς του παιδοβιαστές. Τότε, ο Mawdsley φέρεται να παρέδωσε το όπλο που τους σκότωσε στους αστυνομικούς και να τους ενημέρωσε πως στην καταμέτρηση θα τους λείπουν δύο.

Από τότε κρατείται σε ένα ειδικά διαμορφωμένο γυάλινο κλουβί, το οποίο θυμίζει εκείνο που κρατείτο ο Χάνιμπαλ Λέκτερ στην ταινία η «Σιωπή των Αμνών». Εκτός του ότι ήταν επικίνδυνος για τους υπόλοιπους κρατούμενους, οι φύλακες, οι υπάλληλοι της φυλακής, οι κουρείς κλπ, αρνιόντουσαν να τον δουν μόνο του. Περνά 23 ώρες την ημέρα στο κελί, κοιμάται σε μια τσιμεντένια πλάκα και χρησιμοποιεί τουαλέτα και νεροχύτη που είναι βιδωμένα στο πάτωμα. Το φαγητό δίνεται από μια μικρή σχισμή στο κάτω μέρος του κελιού.

Πολλές φορές έχει γράψει στις αρμόδιες αρχές γράμματα στα οποία αναρωτιέται τον λόγο που κρατείται στην απομόνωση «Δεν καταλαβαίνω ποιον σκοπό εξυπηρετεί να με κρατάτε κλεισμένο εδώ. Δεν ξέρω για ποιον αποτελώ κίνδυνο».

Σε άλλη επιστολή έγραφε: «Δεν τους ενδιαφέρει αν είμαι τρελός ή κακός. Δεν ξέρουν την απάντηση και δεν τους νοιάζει, αρκεί να με κρατήσουν μακριά από τα μάτια τους και το μυαλό τους. Με αφήνουν να μένω στάσιμος, να φυτοζωώ και να οπισθοδρομώ – με αφήνουν να αντιμετωπίζω τη μοναξιά μου κατά μέτωπο με ανθρώπους που έχουν μάτια αλλά δεν βλέπουν, που έχουν αυτιά αλλά δεν ακούν, που έχουν στόματα αλλά δεν μιλούν. Η ζωή μου στην απομόνωση είναι μια μακρά περίοδος αδιάκοπης κατάθλιψης».

Σε άλλη του επιστολή είχε ζητήσει ορισμένα αντικείμενα κι ένα παπαγαλάκι το οποίο υποσχέθηκε χαρακτηριστικά να μη φάει: «Γιατί δεν μπορώ να έχω ένα παπαγαλάκι αντί για τις μύγες, τις κατσαρίδες και τις αράχνες που έχω αυτή τη στιγμή; Υπόσχομαι να το αγαπήσω και να μην το φάω», έγραψε χαρακτηριστικά συμπληρώνντας ότι «αν η Υπηρεσία Φυλακών πει όχι, τότε ζητώ μια απλή κάψουλα κυανίου την οποία θα πάρω πρόθυμα».

Στο παρελθόν ο Robert Maudsley είχε μιλήσει για τα παιδικά του χρόνια: «Το μόνο που θυμάμαι από τα παιδικά μου χρόνια είναι ξυλοδαρμοί. Κάποτε ήμουν κλεισμένος σε ένα δωμάτιο για έξι μήνες και ο πατέρας μου άνοιγε την πόρτα μόνο για να με χτυπήσει, τέσσερις ή έξι φορές την ημέρα», ανέφερε.

Φυλακισμένος εδώ και 49 χρόνια, ο Robert Maudsley φέρεται να είναι ο μακροβιότερος κρατούμενος της Μεγάλης Βρετανίας μετά τον δολοφόνο των Μαυριτανών Ian Brady, ο οποίος εξέτισε 51 χρόνια. Πέθανε το 2017.

Διαβάστε επίσης:

Ντόμινικ Ράαμπ: Παραιτήθηκε ο Βρετανός αναπληρωτής πρωθυπουργός – Κατηγορήθηκε για bullying

Ρωσίδα προσπάθησε να περάσει ναρκωτικά μεταμφιέζοντας τη γάτα της σε… μωρό (video)

Ρωσικό αεροσκάφος βομβάρδισε κατά λάθος το Μπέλγκοροντ – Δύο τραυματίες (photos/video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 20:00