search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 11:06
MENU CLOSE

Δένδιας για Σουδάν: «Είμαστε σε ετοιμότητα για τον απεγκλωβισμό των Ελλήνων»

23.04.2023 11:45
Nikos Dendias_new

Σε δηλώσεις για την κατάσταση στο Σουδάν και για τον ενδεχόμενο απεγκλωβισμό των Ελλήνων πολιτών από τη χώρα, προέβη λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ, στην αρχή της ενημέρωσής του τόνισε ότι «απ΄την πρώτη στιγμή, ο πρώτος στόχος μας ήταν η ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στο Σουδάν» και υπενθύμισε ότι το Σάββατο στις 15 Απριλίο όταν και ξεκίνησαν οι εχθροπραξίες το ΥΠΕΞ με ανακοίνωσή τους συνέστησε στους Έλληνες πολίτες να αποφύγου τα ταξίδια προς το Σουδάν.

«Αποφασίστηκε από τον πρωθυπουργό η μεταστάθμευση αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας, μαζί με στελέχη των ειδικών δυνάμεων, στην Αίγυπτο, σε ετοιμότητα για να συμμετάσχουν σε επιχείρηση απεγκλωβισμού των Ελλήνων πολιτών», γνωστοποίησε ο ΥΠΕΞ, μεταξύ άλλων.

Ειδικότερα, αρχικά ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι «από την πρώτη στιγμή, η κυβέρνηση έθεσε ως πρωταρχικό στόχο την ασφάλεια και την προστασία των Ελλήνων πολιτών».

Παράλληλα, είπε πως «έχει ενεργοποιηθεί με εντολή μου μονάδα διαχείρισης κρίσεων που βρίσκεται σε επικοινωνία με την ΕΕ αλλά και συνεδριάσει δύο φορές την ημέρα» και πρόσθεσε ότι το ΥΠΕΞ παραμένει σε συντονισμό με τα υπόλοιπα κράτη μέλη για ενδεχόμενη επιχείρηση απεγκλωβισμένου.

Μάλιστα, τόνισε πως στον κατάλογο των Ελλήνων πολιτών που πρέπει να απεγκλωβιστούν περιλαμβάνονται και οι πολίτες της Κύπρου.

Διαβάστε επίσης:

Κανελλόπουλος: Διαψεύδει συνεργασία με Εμφιετζόγλου – Μπογδάνο (Video)

Υπουργείο Εξωτερικών: Επιχείρηση απεγκλωβισμού Ελλήνων από το Σουδάν

Δημήτρης Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ δεν θα προδώσει τον λαό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 11:04