search
ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 06:14
MENU CLOSE

Υπουργείο Εξωτερικών: Επιχείρηση απεγκλωβισμού Ελλήνων από το Σουδάν

23.04.2023 11:10
soudan new

Δραματικές επικοινωνίες γίνονται τις τελευταίες 24 ώρες για τον απεγκλωβισμό ευρωπαίων πολιτών από το φλεγόμενο Σουδάν που καθορίζεται από ταραχές.

Το Υπουργείο Εξωτερικών προσπαθεί να απελευθερώσει Έλληνες πολίτες από το Σουδάν διοργανώνοντας από κοινού με άλλες ευρωπαϊκές χώρες επιχειρήσεις απεγκλωβισμού.

Η σημερινή γίνεται σε συνδυασμό με την Γαλλία, η οποία ετοιμάζει επίσης μεγάλη επιχείρηση. Γι’ αυτό τον λόγο, χθες αργά το βράδυ υπήρξε επικοινωνία του υπουργού Εξωτερικών με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, προκειμένου οι Ένοπλες Δυνάμεις να βρίσκονται σε ετοιμότητα εφαρμογής του σχεδίου «ΚΟΣΜΟΣ», για από κοινού επιχείρηση με τους Γάλλους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι 2 μεταγωγικά αεροπλάνα της Πολεμικής Αεροπορίας προγραμματίζεται να προσγειωθούν στην Νότια Αίγυπτο. Σε κάθε ένα από αυτά θα βρίσκεται μία 5μελής ομάδα Ελλήνων κομάντος του σχεδίου «ΚΟΣΜΟΣ» οι οποίοι θα έχουν τον ρόλο εγγύς υποστήριξης των αεροπλάνων.

Από χθες το βράδυ, ο Νίκος Δένδιας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Γάλλο ομόλογό του ενώ έχει επικοινωνήσει και με τον Ύπατο Αρμοστή για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ Ζοσέπ Μπορέλ όσο και με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι.

Όπως αναφέρεται και σε δημοσίευμα της Realnews της Κυριακής, από την κοινότητα στο Σουδάν, με την οποία έχει συνεχή επικοινωνία το ΥΠΕΞ, υπάρχουν καταγεγραμμένοι 80 Έλληνες. Ωστόσο δεν έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία με όλους. Εκτιμάται ότι ορισμένοι από αυτούς είχαν φύγει από την χώρα πριν από τις συγκρούσεις λόγω Πάσχα.

Στις 11:30 ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις σχετικά με τις εν λόγω προσπάθειες.

Διαβάστε επίσης:

Δημήτρης Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ δεν θα προδώσει τον λαό

Εκλογές 2023: Στα σκαριά συμφωνία Κανελλόπουλου με Εμφιετζόγλου – Μπογδάνο

Τι μάθαμε από το μήνυμα Μητσοτάκη για τις εκλογές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 02:30