search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 17:19
MENU CLOSE

«Βροχή» οι μηνύσεις για τον Salt Bae – «Κλέβει φιλοδωρήματα» λένε πρώην υπάλληλοί του

03.05.2023 12:32
salt bae

Ο Τούρκος σεφ Salt Bae, που έγινε διάσημος από το Instagram και προκαλεί πολλές αντιδράσεις για τον τρόπο με τoν οποίο συμπεριφέρεται σε ανθρώπους αλλά και σε ζώα, έχει αρχίσει να μαζεύει μία – μία τις μηνύσεις από πρώην υπαλλήλους του.

Οι μηνύσεις αφορούν σε κλοπή φιλοδωρημάτων, διακρίσεις βάσει φύλου, εργασιακές παραβάσεις και γενικά επιθετικό περιβάλλον εργασίας, στα πολλά εστιατόρια του.

Ο Nusret Gökçe έγινε διάσημος εξαιτίας του χαρακτηριστικού τρόπου με τον οποίο βάζει το αλάτι στο κρέας. Όσοι όμως έχουν συνεργαστεί μαζί του λένε πως δεν είναι και τόσο τρομερός σεφ.  Έχει καταφέρει να συγκεντρώσει προσωπική περιουσία 70 εκατομμυρίων δολαρίων και έχει 22 ψητοπωλεία σε όλο τον κόσμο. 

Σύμφωνα με τον Independent εννέα πρώην εργαζόμενοι με επτά αγωγές, ξεμπροστιάζουν τον Gökçe ως κακό αφεντικό που τους κλέβει μάλιστα και τα φιλοδωρήματα.

Ένας πρώην μπάρμαν στο εστιατόριο Nusr-Et του Gökçe στο Λονδίνο είπε ότι το μαγαζί φαίνεται «χρυσό από έξω» αλλά «χάλια από μέσα», ενώ ένας άλλος πρώην μπάρμαν στο εστιατόριο του στη Μύκονο συνέκρινε τον Gökçe με «δικτάτορα». Πρώην μπάρμαν στο ψητοπωλείο του Λονδίνου συνέκρινε το εργασιακό περιβάλλον με τους Αγώνες Πείνας επειδή το προσωπικό δεν ήξερε ποτέ αν θα απολυόταν κατά τη διάρκεια της βάρδιας του.

Ένας πρώην μάνατζερ του στο Insider είπε: «Ο κόσμος του δεν ήταν παρά το Instagram και η φήμη». Αρκετές αγωγές περιέγραψαν επίσης το «επιθετικό στιλ» του Gökçe – συμπεριλαμβανομένης μιας αγωγής τον Αύγουστο του 2021 που κατατέθηκε από πέντε πρώην ψήστες στη Nusr-Et New York, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι «βρίζει συχνά τους υπαλλήλους».

Τέσσερις πρώην υπάλληλοι υποστήριξαν επίσης σε καταγγελία ότι τους είχε κλέψει φιλοδωρήματα και απολύθηκαν όταν το κατήγγειλαν. Ο Gökçe διευθέτησε την αγωγή τον Οκτώβριο του 2019 για 230.000 δολάρια.

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Λιάγκας: Σε βιντεοκλίπ της Θεοδωρίδου ο παρουσιαστής – Η αντίδραση της Μενεγάκη (Videos)

Κώστας Αρζόγλου: «Είχα απιστήσει και δεν μετανιώνω – Έκανα 4 γάμους, δεν ξέρω πώς με άντεξαν» (Video)

Κατερίνα Παπουτσάκη: Πόζαρε με μαγιό και οι θαυμαστές της… ανησύχησαν – Τα σχόλια στο Instagram για τα κιλά της (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 17:14