ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 04:33
MENU CLOSE

Η Λίντα Γιακαρίνο είναι η νέα CEO του Twitter - Η ανακοίνωση του Έλον Μασκ

12.05.2023 19:55

Ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε ότι προσέλαβε τη Λίντα Γιακαρίνο, πρώην επικεφαλής διαφήμισης της NBCUniversal, ως νέα διευθύνουσα σύμβουλο του Twitter.

Χωρίς να κατονομάσει διάδοχο, ο Μασκ έγραψε στο Twitter την Πέμπτη: «Με ενθουσιασμό ανακοινώνω ότι προσέλαβα έναν νέο CEO για το X/Twitter. Θα ξεκινήσει σε ~ 6 εβδομάδες!». Προχώρησε στην επίσημη ανακοίνωση την Παρασκευή, γράφοντας στο Twitter ότι η Γιακαρίνο «θα επικεντρωθεί κυρίως στις επιχειρηματικές δραστηριότητες, ενώ εγώ θα επικεντρωθώ στο σχεδιασμό προϊόντων και τη νέα τεχνολογία».

Η NBCUniversal το πρωί της Παρασκευής ανακοίνωσε ότι η Γιακαρίνο αποχωρεί από την εταιρία άμεσα. Η απότομη αποχώρησή της έρχεται λίγες μόλις ημέρες πριν από την ετήσια παρουσίαση «upfronts» του NBCUniversal — το μεγαλύτερο γεγονός της χρονιάς στην τηλεοπτική διαφήμιση.

Η ανακοίνωση έρχεται καθώς οι μέτοχοι της Tesla, της κατασκευάστριας ηλεκτρικών αυτοκινήτων που διευθύνει επίσης ο Μασκ, τον πιέζουν όλο και περισσότερο να εστιάσει σε αυτήν την εταιρεία, της οποίας οι μετοχές έχουν υποχωρήσει 30% τον περασμένο χρόνο.

Η μετοχή της Tesla εκτινάχθηκε περίπου 2% μετά την είδηση ​​του νέου επικεφαλής του Twitter. Ο Μασκ είπε νωρίτερα ότι θα μεταβεί στον ρόλο του εκτελεστικού προέδρου και του επικεφαλής τεχνολογίας του Twitter, «επιβλέποντας το προϊόν, το λογισμικό και τα sysops [λειτουργίες συστημάτων]».

Διαβάστε επίσης:

Ευρώπη: Θανατηφόρα νόσος που πλήττει τα βοοειδή οφείλεται στην κλιματική αλλαγή

Κλιματική αλλαγή: Ακραίοι καύσωνες απειλούν τον πλανήτη – Ποιες χώρες κινδυνεύουν (photos/videos)

Κλιματική κρίση: Θερμοκρασία ρεκόρ καταγράφηκε στο Βιετνάμ

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 01:34
Exit mobile version