search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 14:22
MENU CLOSE

Twitter: Ποια είναι η γυναίκα που φέρεται να διάλεξε ο Μασκ για CEO (photos/videos)

12.05.2023 13:48
Yaccarino_twitter

Σαραντάρα+, με ετήσια αμοιβή που εκτιμάται ότι κυμαίνεται από 2,5 ως 4 εκατομμύρια δολάρια, με σπουδές Φιλελεύθερων Τεχνών και Τηλεπικοινωνιών στο πανεπιστήμιο Penn State, θαυμάστρια του Έλον Μασκ, η Λίντα Γιακαρίνο είναι έτοιμη να διαδεχθεί τον Μασκ στο τιμόνι του Twitter, όπως λένε πηγές που γνωρίζουν το παρασκήνιο των συνομιλιών ανάμεσα στον μεγιστάνα και την σιδηρά κυρία του τμήματος διαφήμισης της ΝBC Universal.

Η κυρία Γιακαρίνο εργάζεται στο NBCU για πάνω από μια δεκαετία και είναι πρόεδρος του τμήματος διαφήμισης και συνεργασιών, έχοντας ρόλο-κλειδί στη δημιουργία της υπηρεσίας streaming Peacock, που στηρίζεται από τα διαφημιστικά έσοδα.

Μετά την ανακοίνωση του Έλον Μασκ ότι παραιτείται από τη θέση του CEO του Twitter, για να παραδώσει το τιμόνι σε κάποια γυναίκα, φούντωσαν οι φήμες ότι η Λίντα Γιακαρίνο διαπραγματεύεται να διαδεχθεί τον Έλον Μασκ.

Και πήραν φωτιά τα… ψαχτήρια στο διαδίκτυο.

Ιλιγγιώδεις αποδοχές και βαρύ βιογραφικό

Αν και πουθενά δεν αναγράφονται οι αποδοχές της κυρίας Γιακαρίνο από την σημερινή δουλειά της, το NCERT εκτιμά ότι κερδίζει 4 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο. Υπάρχουν κι άλλες εκτιμήσεις για αποδοχές 2,5-3 εκατομμυρίων. Είναι βέβαιο πως τα ποσά αυτά θα ακούγονται πολύ μικρά σε σχέση με αυτά που θα βγάζει ως CEO σε μία από τις πιο μεγάλες και επιδραστικές εταιρίες του κόσμου. Ας λάβουμε υπόψη ότι ο πρώην CEO της εταιρίας, Παράγκ Αγαρουάλ είχε αποδοχές ύψους 30 εκατομμυρίων ετησίως και μπόνους περίπου ενός εκατομμυρίου. Επιπλέον το Twitter κάλυπτε την ασφάλειά του, που κόστιζε κάπου 64.000 δολάρια.

Η Λίντα Γιακαρίνο έχει στο βιογραφικό της ως βαρύ χαρτί την σημερινή θέση της, ως προέδρου της υπηρεσίας του NBCU που έχει την ευθύνη για τις στρατηγικές συνέργειες και τις επιχειρησιακές γέφυρες μεταξύ των επιμέρους τμημάτων του διεθνούς δικτύου της εταιρίας. Μια υπηρεσία που απασχολεί 2.000 άτομα και εργάζεται με στόχο την διασύνδεση των διαφόρων brands με τα εκατομμύρια των πελατών τους.

Αφότου εντάχθηκε στο δυναμικό του NBCU, το 2011, η ομάδα της προώθησε διαφημιστικές πωλήσεις αξίας άνω των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κάτι που εξηγεί από μόνο του την επιθυμία του Έλον Μασκ να την δώσει τα κλειδιά του Twitter.

Πριν ενταχθεί στο NBCU η Λίντα Γιακαρίνο εργαζόταν στις τηλεοπτικές επιχειρήσεις του ομίλου WarnerMedia.

Το Variety γράφει ότι η κυρία Γιακαρίνο τους τελευταίους μήνες έχει συνεργαστεί με το Twitter, συμβάλλοντας στην προσπάθεια της εταιρίας να αποκαταστήσει την εικόνα της στη διαφημιστική αγορά.

Το NBCU λέγεται ότι έχει καταλήξει σε συμφωνία με το Twitter για την παραγωγή περιεχομένου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, που θα διατίθεται μέσω της πλατφόρμας.

Το Bussines Insider έγραψε ότι η κυρία Γιακαρίνο σε ανύποπτο χρόνο είχε εκφράσει σε δικούς της ανθρώπους την επιθυμία να αναλάβει κάποτε την θέση της διευθύνουσας συμβούλου του Twitter.

Πέπλο μυστηρίου για την καταγωγή της

Για την προσωπική της ζωή είναι γνωστό ότι είναι παντρεμένη με τον Κλον Πίτερ Μαντράζο και έχουν δύο παιδιά- τον Κρίστιαν και τον Μάθιου και κατοικούν στη Νέα Υόρκη.

Το 2022 ανακηρύχθηκε «Γυναίκα της Χρονιάς» και το NBCUniversal Media την έβαλε στον κατάλογο με τις 100 Κορυφαίες Γυναίκες σε Διευθυντικές Θέσεις.  

Η ίδια δεν έχει αποκαλύψει στοιχεία για την οικογένειά της και την επαγγελματική κατάσταση των γονιών της, ενώ αδιευκρίνιστη είναι και η καταγωγή της.

Διαβάστε επίσης:

Αστρονόμοι κατέγραψαν τη μεγαλύτερη κοσμική έκρηξη που έχει παρατηρηθεί μέχρι σήμερα (video)

Εκλογές στην Τουρκία: Η επίθεση του Κιλιτσντάρογλου στον Ερντογάν από την κουζίνα του σπιτιού του (video)

Μεσανατολικό: Λουτρό αίματος στη Γάζα, 29 νεκροί Παλαιστίνιοι σε 72 ώρες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 14:22