search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 23:38
MENU CLOSE

Εκλογές 2023: Ψήφισαν οι Έλληνες από κάθε γωνιά του πλανήτη (Videos)

20.05.2023 18:17
ekloges_kalpi

Ιστορική είναι η σημερινή ημέρα για την ομογένεια καθώς για πρώτη φορά οι Έλληνες του εξωτερικού είχαν τη δυνατότητα να ψηφίσουν από τον τόπο διαμονής τους χωρίς να ταξιδέψουν μέχρι την Ελλάδα.

Έτσι, 22.825 Έλληνες είναι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού και προσήλθαν σήμερα στις κάλπες, μία ημέρα πριν από τις εκλογές στην ελληνική επικράτεια, από τις 07:00 έως τις 19:00 τοπική ώρα.

Στην Αυστραλία, άνοιξαν οι πρώτες κάλπες του εξωτερικού και στις ΗΠΑ οι τελευταίες κάλπες. Συνολικά είχαν συσταθεί 99 εκλογικά τμήματα σε 85 πόλεις 35 χωρών σε όλο τον κόσμο και ειδικότερα, σε κτίρια πρεσβειών και προξενείων των ελληνικών αρχών, γραφεία ιερών ναών της ελληνορθόδοξης εκκλησίας και κτίρια ή καταστήματα ελληνικών κοινοτήτων, συλλόγων ή άλλων ελληνικών οργανώσεων.

Για την ψηφοφορία των εκλογέων χρησιμοποιήθηκαν τα ψηφοδέλτια Επικρατείας των κομμάτων και επομένως δεν χρειάστηκαν σταυροί προτίμησης δίπλα από ονόματα υποψηφίων.  Οι εκλογικοί σάκοι με τα ψηφοδέλτια των ομογενών θα μεταφερθούν σταδιακά τις επόμενες δύο ημέρες αεροπορικώς στην ελληνική πρωτεύουσα και στο Εφετείο Αθηνών, όπου θα ανοιχτούν και θα γίνει η διαλογή των ψήφων όταν κλείσουν οι κάλπες στην ελληνική επικράτεια.

Υπενθυμίζεται ότι για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού, οι εκλογείς ήταν απαραίτητο τα τελευταία 35 χρόνια να έχουν διαμείνει συνολικά δύο έτη στην Ελλάδα και να έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση κατά το τρέχον ή το προηγούμενο φορολογικό έτος. 

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2023: Τι κάνετε αν βρεθείτε διπλοεγγεγραμμένοι

Euroleague: Μια μέρα για τη μάχη του Ολυμπιακού για το 4ο – Όλα τα δεδομένα

Σκαραμαγκάς: Τραγικό τροχαίο έξω από τη βάση του Πολεμικού Ναυτικού

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 23:38