search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 16:11
MENU CLOSE

Euroleague: Μια μέρα για τη μάχη του Ολυμπιακού για το 4ο – Όλα τα δεδομένα

20.05.2023 13:38
olympiakos news

Το βράδυ της Κυριακής, ενώ η Ελλάδα θα κινείται στους ρυθμούς των εκλογών, μια άλλη μάχη θα δίνεται στο κλειστό γήπεδο του Κάουνας, εκεί όπου διεξάγεται το φετινό Final Four της Ευρωλίγκας.

Ο Ολυμπιακός, που έκανε μια καταπληκτική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στην Μονακό και έτσι προκρίθηκε για ένατη φορά στην ιστορία του στον τελικό της διοργάνωσης, θα συναντήσει εκεί την Ρεάλ Μαδρίτης που ξεπέρασε το εμπόδιο της Μπαρτσελόνα στον άλλο ημιτελικό.

Η ομάδα της Μαδρίτης υπέγραψε με την παρουσία της ένα από τα πιο συγκλονιστικά ζευγάρια που έχουμε δει ποτέ στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας καθώς απέκλεισε με 3-2 νίκες την Παρτιζάν του Ομπράντοβιτς και μάλιστα, παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε τη σειρά με δυο εντός έδρας ήττες από την σέρβικη ομάδα. Στον ημιτελικό δε θεωρούταν αουτσάιντερ οριακά, καθώς η Μπαρτσελόνα παλεύει για το βαρύτιμο τρόπαιο εδώ και χρόνια (δεν το έχει σηκώσει μετά το 2010 όταν και είχε νικήσει στον τελικό τον Ολυμπιακό) και με τον Γιασικεβίτσιους στον πάγκο της να επιστρέφει στο «σπίτι του» (το Κάουνας δηλαδή) δεν ήταν λίγοι εκείνοι που περίμεναν πως έφτασε η ώρα της.

Η Ρεάλ έκανε την μίνι έκπληξη ωστόσο κόντρα στην αιώνια αντίπαλό της και πηγαίνει στον τελικό με πλεόνασμα ψυχολογίας και με πανηγυρική την επιβεβαίωση της εξαιρετικά βαριάς φανέλας της. Ο Ολυμπιακός από την άλλη παίζει κατά τεκμήριο το πιο ελκυστικό μπάσκετ στην Ευρώπη, έχει κάνει μια σούπερ χρονιά στην κανονική περίοδο όπου και πανηγύρισε την πρώτη θέση, πήγε στο φάιναλ φορ μετά από μια εξαιρετικά απαιτητική σειρά αγώνων κόντρα στην Φενέρμπαχτσε του Ιτούδη και αν και η Μονακό τον είχε νικήσει φέτος δυο φορές, κατάφερε και έκαμψε με επιβλητικό τρόπο την αντίστασή της στον ημιτελικό.

Θα έλεγε κανείς πως στον τελικό αναμετριέται η πιο φρέσκια και εντυπωσιακή ομάδα της διοργάνωσης -ο Ολυμπιακός– με την πιο έμπειρη και σκληροτράχηλη -την Ρεάλ Μαδρίτης– και αναμένεται ένα παιχνίδι – θρίλερ. Αν ο Ολυμπιακός νικήσει θα κάνει τέσσερις τις κατακτήσεις ενώ αν νικήσει η Ρεάλ Μαδρίτης θα φτάσει τις 11!

Οι δυο ομάδες έχουν αναμέτρηθει άλλες τρεις φορές σε τελικό της Ευρωλίγκας. Η πρώτη ήταν το 1995 όταν και είχε επικρατήσει η Ρεάλ με 73-61, σε μια από τις κλασικές αναμετρήσεις ανάμεσα στον Ομπράντοβιτς και τον Ιωαννίδη στα 90s, η δεύτερη ήταν το 2013 με τον Ολυμπιακό να κερδίζει με το εντυπωσιακό 100-88 κάνοντας το back to back στις κατακτήσεις μετά από εκείνη του 2012 και η τρίτη το 2015 όταν και η Ρεάλ επικράτησε εύκολα με 78-59.

Ο μεγάλος τελικός ανάμεσα στις δύο ομάδες θα ξεκινήσει στις 20:00 και θα μεταδοθεί από το Novasports Prime.

Διαβάστε επίσης:

Euroleague – Final Four 2023: Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί των αδερφών Αγγελόπουλων – «Χαμός» και στον Πειραιά (Video)

Έρευνα του CIES: Η Ελλάδα «παράγει» ποδοσφαιριστές – 127 παίκτες σε 31 πρωταθλήματα

Ράφαελ Ναδάλ: Δεν θα συμμετέχει στο Roland Garros – Αποσύρεται από το τένις το 2024

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 16:11