search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:33
MENU CLOSE

Αλέξης Τσίπρας: Δική μου η ευθύνη για την ήττα, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα εξουσίας όχι διαμαρτυρίας

25.05.2023 17:02
tsipras-ke-syriza-1-new (2)

Στο «Athenaeum InterContinental Athens Hotel» συνεδρίασε η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την συντριπτική ήττα που υπέστη το κόμμα στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας απευθύνθηκε στα μέλη λέγοντας ότι η ήττα είναι αποκλειστική του ευθύνη και δεν ισομοιράζεται. Παράλληλα, δίνοντας το στίγμα της στρατηγικής εν όψει της εκλογικής μάχης για την κάλπη της 25ης Ιουνίου, σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτόν τον αγώνα δεν πάει για να χάσει και το κόμμα θα παραμείνει κόμμα εξουσίας και όχι κόμμα διαμαρτυρίας.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, το Εκτελεστικό Γραφείο πρότεινε να μην γίνουν ομιλίες σήμερα. Την άποψή του να γίνει συζήτηση εξέφρασε ο Νίκος Βούτσης, ωστόσο με μεγάλη πλειοψηφία ψηφίστηκε η πρόταση του Εκτελεστικού και αποφασίστηκε όσα από τα μέλη της ΚΕ επιθυμούν να στείλουν γραπτά τις θέσεις τους.

Αφού ο Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε όσους ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όσους συμμετείχαν στην εκλογική αναμέτρηση χωρίς να ψηφίσουν το κόμμα του, ο αναγνώρισε πως «Η ευθύνη είναι δική μας που δεν καταφέραμε να τους πείσουμε. Και τώρα είναι ακόμη μεγαλύτερη, να κατορθώσουμε να τους πείσουμε σε αυτή τη μάχη. Γιατί αυτή είναι η πιο κρίσιμη, αυτή είναι η τελική και καθοριστική εκλογική αναμέτρηση».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε: «Δεν θα κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας. Το αποτέλεσμα είναι ένα οδυνηρό σοκ. Και η ευθύνη είναι δική μας, πρωτίστως δική μου, δεν ισομοιράζεται. Δεν κρύβομαι. Με ξέρετε. Ποτέ δεν κρύφτηκα, στη πολιτική μου διαδρομή. Στα δύσκολα ποτέ δεν το έβαλα στα πόδια. Ανέλαβα την ευθύνη και έδωσα τη μάχη. Έτσι και τώρα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «μετά από τρεις μέρες θλίψης και αναστοχασμού, ήρθε η ώρα να κηρύξουμε λήξη στο πένθος και να σημάνουμε συναγερμό μάχης».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως η ευθύνη του κόμματος είναι να ανασυγκροτηθεί άμεσα, χωρίς καμία καθυστέρηση και να δώσει τη μάχη.

«Δεν έχουμε δικαίωμα στην παραίτηση. Δεν έχουμε δικαίωμα στην εσωστρέφεια».

«Υποχρέωση και ευθύνη να αποτιμήσουμε γρήγορα τα λάθη μας και να χαράξουμε μια καθαρή γραμμή. Για να δώσουμε με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα τη μάχη που έχουμε μπροστά μας», ανέφερε, υπογραμμίζοντας πως «είμαστε ήδη στις πρώτες ημέρες της νέας προεκλογικής περιόδου, των εκλογών που ήδη ορίστηκαν για τις 25 Ιουνίου με ενισχυμένη αναλογική».

Διαβάστε επίσης:

Έφη Αχτσιόγλου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχηγό, τον Αλέξη Τσίπρα»

Ζουράρις: Εξωφρενικό, αλλά το μόνο νόμιμο, να εξισώνεται η ψήφος μου με αυτή ενός άγουρου 17χρονου – Αλλιώς, δεν θα υπήρχε Δημοκρατία

Ιωάννης Σαρμάς: Ορκίστηκε υπηρεσιακός πρωθυπουργός – Παρέλαβε από τον Μητσοτάκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:32