search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:14
MENU CLOSE

«Ώρα σημαντικών αποφάσεων»

02.06.2023 06:00
boukoros_eponymos_new

Στις 21 Μαΐου το εκλογικό σώμα αποφάσισε ποιο δρόμο θέλει να ακολουθήσει και κυρίως ποιος πρέπει να είναι οδηγός αυτής της πορείας προς το μέλλον.

Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο και ηχηρό ταυτόχρονα προς πάσα κατεύθυνση. Ο Ελληνικός λαός με σημαντική πλειοψηφία αποφάσισε ότι η απλή αναλογική δεν είναι ένα εκλογικό σύστημα που εξυπηρετεί τα συμφέροντά του στην παρούσα φάση, το αντίθετο. Αποφάσισε επίσης ότι Πρωθυπουργός της χώρας πρέπει να είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία. Με δύο λόγια αποφάσισε σταθερότητα.

Έχει λογική εξήγηση αυτό το εκκωφαντικό μήνυμα που εξέπεμψε δια της ψήφου του ο Ελληνικός λαός. Σε έναν κόσμο περίπλοκο, ευμετάβλητο και εξαιρετικά επικίνδυνο, σε έναν κόσμο που τα τελευταία χρόνια γέννησε σοβαρές και πρωτόγνωρες κρίσεις, οι έννοιες της σταθερότητας και της ικανοποιητικής αντιμετώπισης κρίσεων αποτελούν σημαντικές παραμέτρους στις επιλογές των πολιτών.

Επιπλέον, όμως, τα απτά επιτεύγματα της διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη έπαιξαν ρόλο ενισχυτικό στο ζήτημα της σταθερότητας. Η αποκλιμάκωση της ανεργίας κατά 7 και πλέον ποσοστιαίες μονάδες, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με την αύξηση των ξένων επενδύσεων κατά 30%, η αύξηση των εξαγωγών επίσης κατά 30%,η βελτίωση του επενδυτικού και οικονομικού κλίματος της χώρας, μπορεί να είναι στοιχεία που δεν αναλύονται καθημερινά και λεπτομερώς από τον Έλληνα πολίτη, αλλά σαν άθροισμα επηρεάζουν την καθημερινότητά του και την οικονομική του προοπτική με αποτέλεσμα να είναι μεταξύ των σοβαρών κριτηρίων για την επιλογή του και στις προηγούμενες και στις επερχόμενες εκλογές.

Η έννοια της σταθερότητας που τόσο λοιδορήθηκε από τους θιασώτες της «μεγάλης αναστάτωσης» είναι στοιχείο σημαντικό για το μέσο Έλληνα και Ευρωπαίο πολίτη. Ως έννοια είναι πολυσύνθετη και ενδεχομένως να έχει διαφορετική σημασία για τον καθένα μας, όμως ορισμένα χαρακτηριστικά όπως είναι η διεθνής εικόνα της χώρας, η ισχύς της άμυνας. η προάσπιση εθνικών συμφερόντων, η ασφάλεια των συνόρων, αλλά και οι αναπτυξιακοί ρυθμοί της οικονομίας, η μείωση της ανεργίας, η αύξηση μισθών και συντάξεων, η κοινωνική ειρήνη και η ενότητα του έθνους, ενδεχομένως για ορισμένους να είναι απλοί αριθμοί ή και αφηρημένες έννοιες, για την πλειονότητα όμως του Ελληνικού λαού είναι στοιχεία υπαρξιακού χαρακτήρα για την Ελλάδα και για το Ελληνικό έθνος.

Για αυτήν την σταθερότητα και την πορεία προς το μέλλον ψήφισαν οι περισσότεροι Έλληνες στις εκλογές της 21ης Μαΐου και θα επιβεβαιώσουν αυτήν την απόφασή τους και στις κάλπες της 25ης  Ιουνίου άσχετα πολιτικής καταγωγής και επιλογών του παρελθόντος. Ένας νέος δρόμος ανοίγεται μπροστά μας για όλους, ένας δρόμος που οδηγεί σε αλλαγή επιπέδου για ολόκληρη τη χώρα.

Αυτήν τη σημαντική απόφαση θα τη λάβουμε όλοι μαζί την Κυριακή της 25ης Ιουνίου.

* Ο Χρήστος Μπουκώρος είναι υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ  

Διαβάστε επίσης:

Κακές ειδήσεις για επαγγελματίες και νοικοκυριά

Τι επιλέγουμε στις εκλογές της 25ης Ιουνίου

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η μάχη με τις δικές του βεβαιότητες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:11