ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 23:03
MENU CLOSE

Σπιτικές βάφλες με μήλο

07.06.2023 06:00

Αφράτες σπιτικές βάφλες που γίνονται εύκολα και γρήγορα, με λίγα υλικά, για το πρωινό ή για απογευματινό σνακ και θα τις λατρέψουν όλοι, ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά.

Υλικά για τη Συνταγή

1 φλιτζάνι αλεύρι γ.ο.χ

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

2 κουταλάκια του γλυκού μπείκιν πάουντερ

2 κουταλιές της σούπας σκούρα καστανή ή ξανθή ζάχαρη

2 αυγά μεγάλα

1 φλιτζάνι γάλα, πλήρες ή 2%

4 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο

1 μήλο, ξεφλουδισμένο και τριμμένο

Για το σερβίρισμα

Λίγη επιπλέον κανέλα

Μέλι ή σιρόπι

Χτυπημένη σαντιγί (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1. Αρχικά, ξεκινήστε προθερμαίνοντας τη βαφλιέρα, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευής.

2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα πρώτα 5 στέρεα υλικά, δηλαδή το αλεύρι, το αλάτι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και την ζάχαρη. Αφήστε τα στην άκρη.

3. Σε ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε με έναν αυγοδάρτη τα αυγά, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο.

4. Σχηματίστε με λακουβίτσα στο μπολ με τα στέρεα υλικά, αδειάστε μέσα το μίγμα των υγρών υλικών (τα αυγά, το γάλα και το βούτυρο) και ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μίγμα. “Διπλώστε” στη ζύμη απαλά με μια σπάτουλα το τριμμένο μήλο.

5. Βουρτσίστε τη βαφλιέρα ή ψεκάστε την με ελαφρύ και άοσμο λάδι, αδειάστε με μια κουτάλα όση ζύμη απαιτείται και ψήστε τις βάφλες σύμφωνα με τις οδηγίες της δικής σας συσκευής.

6. Σερβίρετε τις βάφλες σε πιατέλα με επιπλέον κανέλα, μέλι ή σιρόπι και ροζέτες από χτυπημένη σαντιγί, αν επιθυμείτε!

Διαβάστε επίσης:

Μουσακάς με κολοκυθάκια

Μωσαϊκό με γεύση μπανόφι και μαλακά ζαχαρωτά marshmallows

Ψημένο τσιζκέικ με μπισκότα oreo

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 22:46
Exit mobile version