search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 08:18
MENU CLOSE

Μουσακάς με κολοκυθάκια

06.06.2023 06:00
zucchini moussaka

Μια πιο ελαφριά εκδοχή του παραδοσιακού μουσακά όπου τα κολοκυθάκια αντικαθιστούν τις τηγανητές μελιτζάνες και δημιουργούν ένα υπέροχο καλοκαιρινό πιάτο.

Για πιο υγιεινή προσέγγιση μπορείτε να ψήσετε τα κολοκύθια στο φούρνο, στη σχάρα, στο airfryer ή σε ένα σχαροτήγανο με ελάχιστη ποσότητα ελαιόλαδου.

Υλικά για τη Συνταγή

900 γραμμάρια με 1 κιλό κολοκυθάκια, καθαρισμένα στις άκρες και κομμένα κατά μήκος σε φέτες

4 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά

4 φλιτζάνια έτοιμο μαγειρεμένο κιμά

4 φλιτζάνια σάλτσα μπεσαμέλ

3-4 κουταλιές της σούπας τριμμένο κεφαλοτύρι, παρμεζάνα ή πεκορίνο

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο κατά βούληση

Εκτέλεση

1.Αρχικά προθερμάνετε τον φούρνο στους 180ο C.

2.Βάλτε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και τηγανίστε τις φέτες των κολοκυθιών, αφού τις αλατοπιπερώσετε, για 5 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν καλά. Μπορείτε να τηγανίσετε τις φέτες κολοκυθιού αφού τις αλευρώσετε ελαφρά, ή να τις ψήσετε στο φούρνο, στη σχάρα, στη φριτέζα αέρος είτε σε ένα σχαροτήγανο. Μεταφέρετε τα τηγανισμένα κολοκυθάκια σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν.

3.Λαδώστε ελαφρά ένα τετράγωνο σκεύος 23Χ 23 εκατοστά (πυρέξ ή ταψί) και πασπαλίστε τη βάση του με τη μισή ποσότητα της φρυγανιάς.

4.Φτιάξτε μια στρώση με τις μισές φέτες κολοκυθιού πάνω από την τριμμένη φρυγανιά, φροντίζοντας η μια φέτα να επικαλύπτει λίγο την άλλη, για να μπορέσει να συγκρατηθεί ο μουσακάς και να μην διαλύεται.

5.Απλώστε τη μισή ποσότητα κιμά πάνω στις φέτες κολοκυθιού και επαναλάβετε με μια άλλη στρώση με την υπόλοιπη τριμμένη φρυγανιά, τις υπόλοιπες φέτες κολοκυθιού και την υπόλοιπη σάλτσα κρέατος.

6.Ρίξτε από πάνω τη σάλτσα μπεσαμέλ και απλώστε την ομοιόμορφα. Πασπαλίστε με το τριμμένο κεφαλοτύρι και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 – 60 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.

7.Αφήστε τον μουσακά να κρυώσει για 1 ώρα περίπου, προτού τον κόψετε σε μερίδες.

Διαβάστε επίσης:

Η διάσημη τάρτα με φύλλο κρούστας, φέτα και μυρωδικά του Γιοτάμ Οτολένγκι

Μωσαϊκό με γεύση μπανόφι και μαλακά ζαχαρωτά marshmallows

Ψημένο τσιζκέικ με μπισκότα oreo

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 08:06