search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 04:19
MENU CLOSE

Φιλιππίνες: «Ξύπνησε» το ηφαίστειο Μαγιόν (Photos/videos)

08.06.2023 17:41
mayion
AP

«Ξύπνησε» το ηφαίστειο Μαγιόν στις Φιλιππίνες. Οι Φιλιππινέζοι αξιωματούχοι αύξησαν το επίπεδο συναγερμού για ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια της χώρας.

Από το ηφαίστειο άρχισαν να εκτοξεύονται τέφρα, αέριο και λάβα και υπάρχουν ανησυχίες ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε επικίνδυνη έκρηξη εντός ημερών.

Το 2.463 μέτρων ηφαίστειο Μαγιόν στην κεντρική επαρχία Άλμπαϊ – πόλο έλξης για τους τουρίστες λόγω του σχεδόν τέλειου κωνικού σχήματός του – «εμφανίζει μαγματική έκρηξη», ανέφερε σε δήλωση την Πέμπτη η κρατική ηφαιστειολογική υπηρεσία.

Χωρικοί εγκατάλειψαν τα σπίτια τους

Στους χωρικούς που ζουν σε ακτίνα 6 χιλιομέτρων από τον κρατήρα του ηφαιστείου ανακοινώθηκε ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τη ζώνη μόνιμου κινδύνου και να μετακινηθούν σε ασφαλέστερο έδαφος.

Το Μαγιόν είναι το πιο ενεργό ηφαίστειο της χώρας. Μετά από βίαιη έκρηξή του το 2018 δεκάδες χιλιάδες Φιλιππινέζοι χρειάστηκε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Αυτός είναι ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι σε παιδική χαρά (photos/video)

Βέλγιο: Νεκρό 6 μηνών μωράκι που το ξέχασε η μητέρα του στο αυτοκίνητο

Πρώτη περίπτωση παρθενογένεσης: Κροκόδειλος έμεινε έγκυος μόνη της

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50