search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 19:16
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ομολογία ενοχής και κρυφής ατζέντας της ΝΔ η καθυστερημένη αποπομπή Πνευματικού

09.06.2023 17:32
pnevmatikos spiros

«Η απόφαση του κ. Μητσοτάκη να αποπέμψει τον Σπύρο Πνευματικό από τις λίστες της ΝΔ με τεράστια καθυστέρηση και μετά τις δύο παρεμβάσεις του κ. Τσίπρα, τόσο χθες στον Σκάι όσο και σήμερα στη συνέντευξη Τύπου, συνιστά ομολογία ενοχής και κρυφής ατζέντας της ΝΔ στην Υγεία», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Το επιτελείο Μητσοτάκη ήταν ο μόνος κύκλος ανθρώπων σε όλη τη χώρα που δεν αισθάνθηκε ανατριχίλα με την αδιανόητη δήλωση περί διαλογής ασθενών που πάσχουν από καρκίνο, προκειμένου να μειωθεί το κόστος περίθαλψης. Αρχικά επιχείρησαν να κουκουλώσουν το ζήτημα, με μία δήλωση ανασκευής του ίδιου του κ. Πνευματικού. Έπρεπε να περάσουν 24 ώρες και να σηκωθεί τσουνάμι πολιτικών και κοινωνικών αντιδράσεων για να αντιληφθεί η ΝΔ πως αυτή η χυδαία υπόθεση δεν μπορεί να κουκουλωθεί», σημειώνει και προσθέτει πως «ο κ. Πνευματικός δεν θα αποπεμπόταν εάν ο κ. Τσίπρας δεν είχε ξεκαθαρίσει πως η δήλωσή του αποκαλύπτει την κρυφή ατζέντα της ΝΔ για την Υγεία».

«Μπορεί ο κ. Πνευματικός να φεύγει από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, αυτό που μένει ωστόσο είναι η αποκάλυψη της κρυφής ατζέντας της ΝΔ για την Υγεία: Περαιτέρω συρρίκνωση του ΕΣΥ, ιδιωτικοποιήσεις και υποβάθμιση της δημόσιας δωρεάν καθολικής περίθαλψης στο βωμό του κόστους. Στις 25 Ιουνίου συγκρούονται δύο αντίθετα σχέδια και για την Υγεία: αυτό της ΝΔ και αυτό του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πολίτες πρέπει να κάνουν την επιλογή τους», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η είδηση της αποπομπής του Σπύρου Πνευματικού από τις λίστες της ΝΔ στην Εύβοια, έγινε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρούσε ο Αλέξης Τσίπρας στο Ζάππειο για το οικονομικό πρόγραμμα και την Υγεία, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να σχολιάζει: «Too little, too late».

«Πολύ αργά που λένε και οι αγγλοσάξονες, τον έθεσε εκτός, μετά τη δική μου τοποθέτηση χθες το βράδυ και την δική μας συνέντευξη Τύπου, σήμερα» είπε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε:

«Τον έθεσε εκτός επειδή φανέρωσε, το κρυφό του σχέδιο. Δεν αρκεί λοιπόν που τον έθεσε εκτός, εγώ τον προκαλώ να έρθει σε μια δημόσια τηλεοπτική αντιπαράθεση για να συζητήσουμε το σχέδιό μας για την Υγεία, να μας πει ποιο είναι το πραγματικό του σχέδιο για την Υγεία και να μας πει ποιο είναι το πραγματικό του πρόγραμμα», ανέφερε.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στην Αιδηψό ανακοίνωσε ότι ο Πνευματικός τίθεται εκτός εκλογικού αγώνα (σ.σ. δεν βγαίνει από τα ψηφοδέλτια, τα οποία έχουν εγκριθεί από τον Άρειο Πάγο και δεν μπορούν να αλλάξουν τώρα) κι ότι θα παραιτηθεί και θα παραδώσει την έδρα αν εκλεγεί. «Ένα πράγμα δεν πρόκειται να διαπραγματευτώ: την καθολική πρόσβαση του κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως σε ποιο στάδιο βρίσκεται, στην καλύτερη θεραπεία που μπορεί να προσφέρει το ΕΣΥ», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Επειδή τα λεγόμενά μου σε συνέντευξη δημιούργησαν λάθος εντυπώσεις και άφησαν περιθώρια παρερμηνείας, σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη και τα όργανα της ΝΔ αποσύρομαι από τον εκλογικό αγώνα και δηλώνω ότι σε περίπτωση που εκλεγώ, θα παραιτηθώ από βουλευτής και θα παραδώσω την έδρα. Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από κάθε πολίτη και ασθενή χωριστά», έγραψε στο Facebook ο Σπύρος Πνευματικός.

Ο -γιατρός- Σπύρος Πνευματικός τίθεται εκτός του εκλογικού αγώνα παρά την επιχείρηση «περιορισμού της ζημιάς» από τον υποψήφιο της ΝΔ, που προκάλεσε σάλο μετά τη συνέντευξή του στον Σκάι 100,3 όπου μίλησε για ανάγκη διαλογής ασθενών για λόγους κόστους, αναφέροντας ότι ασθενείς όπως οι καρκινοπαθείς τελικού σταδίου που δεν θα τα καταφέρουν δεν θα πρέπει να επιβαρύνουν με το κόστος της νοσηλείας τους τα δημόσια νοσοκομεία.

«Οι πρόσφατες τρομακτικές δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Σπύρου Πνευματικού για επιλογή ασθενών ανάλογα με το κόστος της θεραπείας στα δημόσια νοσοκομεία, ούτε παρερμηνεύτηκαν, ούτε απομονώθηκαν» επισημάνθηκε από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Και παραθέτει ως τεκμήριο βίντεο από πρόσφατη εκδήλωση, ξεχωρίζοντας τρεις αναφορές του:

«Τρανή απόδειξη, το νέο βίντεο από ομιλία του εκλεκτού του Κυριάκου Μητσοτάκη πολιτευτή και βουλευτή της ΝΔ σε εκδήλωση στα τέλη Απριλίου.

Εκεί, ο Σπύρος Πνευματικός αποκάλυψε την κρυφή ατζέντα της ΝΔ για το δημόσιο ΕΣΥ. Χαρακτηριστικά ανέφερε:

• «Έχουμε θεμελιώδη διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα. Αυτοί θεωρούν ότι οι πόροι θα πρέπει να βρεθούν από το κράτος»

• «Θα πρέπει ίσως να κάνουμε τα νοσοκομεία νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου τα οποία θα έχουν δικό τους ισολογισμό»

• «Θα πρέπει να σπάσουμε πάρα πολλά αυγά για να αποφασίσουμε τελικά ποιες νοσηλευτικές δομές χρειαζόμαστε, πού τις χρειαζόμαστε και με ποιο ρόλο»

Η ΝΔ προκρίνει την περικοπή της χρηματοδότησης για τη δημόσια Υγεία και το ΕΣΥ, την ιδιωτικοποίηση νοσοκομείων και το κλείσιμο μονάδων υγείας.

Καμία ψεύτικη συγγνώμη του Σπύρου Πνευματικού δεν μπορεί να κρύψει τι θα φέρει μια κυβέρνηση της ΝΔ για εκατομμύρια πολίτες σε ανάγκη: Εγκατάλειψη και οικονομική εκμετάλλευση».

Στον αντίποδα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύει την δική του πρόταση «για καλύτερο, δημόσιο ΕΣΥ, που προβλέπει μεταξύ άλλων 15.000 στοχευµένες προσλήψεις σε βάθος τετραετίας, την ίδρυση 380 Τοπικών Μονάδων Υγείας σε όλη τη χώρα και αύξηση των δημοσίων δαπανών για την Υγεία µε στόχο τη σύγκλιση µε τον ευρωπαϊκό μέσο όρο».

Μετά το σάλο που προκλήθηκε, ο ίδιος έκανε λόγο χθες για παρερμηνεία των όσων είπε σχετικά με τους καρκινοπαθείς σε τελικό στάδιο, αναφέροντας ότι «παρερμηνεύθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν μεμονωμένες φράσεις από κάποιους που σκόπιμα θέλησαν να τα διαστρεβλώσουν». Ζητεί δε «συγγνώμη από κάθε πολίτη και ασθενή χωριστά, αν κάποια από τα λεγόμενά μου άφησαν οποιοδήποτε περιθώριο παρερμηνείας». Με μια αιχμηρή ανακοίνωση αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ στην αναδίπλωση του Σπύρου Πνευματικού.

Διαβάστε επίσης:

Διαψεύδονται από την κυβέρνηση τα περί περιοδείας Καλίν στη Θράκη

Μητσοτάκης από Αιδηψό: «Σταματήστε τα fake news για το ΕΣΥ»

Κακλαμάνης: Απαράδεκτη και εκτός τόπου και χρόνου η δήλωση Πνευματικού (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 19:15