search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 12:42
MENU CLOSE

Διαψεύδονται από την κυβέρνηση τα περί περιοδείας Καλίν στη Θράκη (photo)

09.06.2023 14:23
kalin_0906_1460-820_new
credit: AP

Κυβερνητικές πηγές διαψεύδουν δημοσίευμα εφημερίδας περί «ιδιωτικής επίσκεψης του Ιμπραχίμ Καλίν στη Θράκη με τουριστικό πούλμαν».

«Οι ελληνικές υπηρεσίες που είναι επιφορτισμένες με τον έλεγχο των συνόρων, των πληροφοριών αλλά και τις διεθνείς σχέσεις διαψεύδουν την αναφορά ως αναληθή», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Όπως σημειώνουν, δεν υπήρξε κάποια επίσκεψη του κ. Καλίν στην Ελλάδα, ούτε είναι προγραμματισμένη κάποια επίσκεψή του στο άμεσο μέλλον.

«Η κυβέρνηση είναι διαθέσιμη στα μέσα ενημέρωσης για έγκαιρη διασταύρωση πληροφοριών και φημών», καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

Τι γράφει η «Απογευματινή»

Σύμφωνα με το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Απογευματινής», η οποία έκανε λόγο για «σκοτεινή αποστολή» του νέου διευθυντή της ΜΙΤ στη Θράκη, ο Καλίν συναντήθηκε με το προσωπικό του τουρκικού προξενείου, τους ψευτομουφτήδες και παράγοντες της μειονότητας που συνδέονται με τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, ο Καλίν κινήθηκε και στους τρεις νομούς της Θράκης, ενώ η εσπευσμένη ικανοποίηση από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών του διαβήματος του έλληνα υπουργού Κασκαρέλη, για να «αποσυμφορηθεί» νησίδα στον ποταμό Έβρο από ομάδα μεταναστών που είχαν οδηγηθεί εκεί, τελικά εκτιμάται ως σκοπιμότητα προκειμένου να μη δημιουργηθούν εντάσεις στην περιοχή, ενώ ο Καλίν βρισκόταν επί του ελληνικού εδάφους.

Η εφημερίδα εκτιμά ότι η παρουσία Καλίν στην ελληνική Θράκη δεν σχετίζεται μόνο με την ελληνική πολιτική, αλλά και με τον ρόλο που έχει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης στον σχεδιασμό του ΝΑΤΟ, ως βάση στρατιωτικού εξοπλισμού logistics προς τις Πολωνία – Ουκρανία και τον «σύνδεσμο» Τουρκίας – Ρωσίας.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης από Αιδηψό: «Σταματήστε τα fake news για το ΕΣΥ»

Κακλαμάνης: Απαράδεκτη και εκτός τόπου και χρόνου η δήλωση Πνευματικού (video)

Τσίπρας: Οι 5+1 αλήθειες για το πραγματικό πρόγραμμα της ΝΔ σε οικονομία – Υγεία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 12:39