search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 17:07
MENU CLOSE

Τουρκία: Από εκπρόσωπος του Ερντογάν, επικεφαλής της ΜΙΤ ο Ιμπραχίμ Καλίν

05.06.2023 22:28
kalin-1212-new

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διόρισε, όπως αναμενόταν ευρέως, τον μέχρι πρότινος εκπρόσωπό του, τον Ιμπραχίμ Καλίν, επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (MIT), ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου της προεδρίας. Όλοι οι άνθρωποι του Τούρκου προέδρου αναλαμβάνουν νευραλγικές θέσεις στον κρατικό μηχανισμό.

Ο Χακάν Φιντάν, που ήταν αρχηγός της ΜΙΤ από το 2010, αφήνει τη θέση του προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα υπουργού Εξωτερικών στη θέση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου

«Ο Πρόεδρός μας, κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διόρισε τον κ. Ιμπραχίμ Καλίν στην Προεδρία του Εθνικού Οργανισμού Πληροφοριών» ανέφερε η λιτή ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας. Πλέον μένει να φανεί ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του κ. Καλίν.

Το διορισμό του επιβεβαίωσε και ο ίδιος με ανάρτησή στο Twitter, με φόντο την τουρκική σημαία, στην οποία αναφέρει: «Μην σταματάς  όμορφη πατρίδα μου. Συνέχισε να προχωρείς…». Το «δεξί χέρι» του Ταγίπ Ερντογάν, άνθρωπος της απόλυτης εμπιστοσύνης του θα κινεί στο εξής τα νήματα των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα το απόγευμα της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο Άμυνας ανάμεσα στον Χουλουσί Ακάρ και τον Γιασέρ Γκιουλέρ, ενώ στο θώκο του υπουργείου Εσωτερικών τοποθετήθηκε ο Αλί Γερλικαγιά, διαδεχόμενος στον Σουλεϊμάν Σοϊλού. 

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Στην «κούρσα» για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ο Μάικ Πενς

Πόλεμος στην Ουκρανία – Πριγκόζιν: «Ατίμωση – Χάσαμε έδαφος στο Μπαχμούτ»

Τουρκία: Κάτω από το 40% ο πληθωρισμός για πρώτη φορά εδώ και 16 μήνες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 17:06