search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 04:20
MENU CLOSE

Ντιμπέιτ Part 2 την άλλη Πέμπτη – και με σπαζοκεφαλιά

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2285
8.6.2023
10.06.2023 06:55
debate

Αν σκέφτεστε να βαρεθείτε, σοβαρά όμως, την άλλη Πέμπτη το βραδάκι, μην κανονίσετε κάτι. Να μείνετε σπίτι. Θα έχει ντιμπέιτ πολιτικών αρχηγών «πάρτ του», μέρος δεύτερον δηλαδή. Θα το δείξει στις 21.00 η ΕΡΤ το δίχως άλλο και θα το αναμεταδώσουν και τα άλλα κανάλια. Αυτό πάλι, από τα ανεξήγητα. Πόση τηλεθέαση μπορεί να χάσουν αν δεν το δείξουν; Πόση τηλεθέαση μπορεί να «τσιμπήσει» παραπάνω η ΕΡΤ από το συναρπαστικό αυτό πρόγραμμα;

Εν τω μεταξύ υπάρχει και το προηγούμενο. Τα καλύτερα κυκλοφόρησαν μετά το πρώτο ντιμπέιτ. Αυτά άλλωστε είχαν το ζουμί. Το «κλου» ήταν όσα είπαν εκ των υστέρων οι δημοσιογράφοι των καναλιών οι οποίοι δέχθηκαν και πήραν μέρος σε αυτή την εκπομπή δοκιμασίας.

Αυτή μάλιστα, είναι αποστολή για το «Survivor all star» ή για το νέο τηλεριάλιτι «Οι προδότες» του ΑΝΤ1. Όποια ομάδα καταφέρει και δει το ντιμπέιτ χωρίς να κουνηθεί από τη θέση της για ένα τρίωρο να μοιραστεί 100.000 ευρώ ας πούμε. Και να υπάρχει και ψηφοφορία για τον πιο τηλεοπτικό πολιτικό και για τον πιο αντιτηλεοπτικό. Κατά τα λοιπά οι αυθόρμητες θεματικές ενότητες, για τις αυθόρμητες ερωτήσεις, είναι (ξανά):

● Οικονομία – Ανάπτυξη – Απασχόληση.

● Εξωτερική Πολιτική – Άμυνα.

● Κράτος – Θεσμοί – Διαφάνεια.

● Υγεία – Παιδεία – Κοινωνικό Κράτος.

● Περιβάλλον – Ενέργεια.

● Νέα Γενιά.

Προφανώς και δεν υπάρχει και σε αυτή τη «δυναμομέτρηση» των πολιτικών αρχηγών ενότητα για τον Μπολιτιζμό. Δεν υπάρχει άλλωστε.

Όμως στο ντιμέπιτ «παρτ του» θα υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Δεν θα είναι εκεί ο Γιάνης Βαρουφάκης, αφού το ΜέΡΑ 25 δεν εξασφάλισε από την προηγούμενη διαδικασία την είσοδό του στη Βουλή. Επομένως, με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ηςΙουνίου, απέναντι από τους έξι δημοσιογράφους θα βρεθούν οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας, Νίκος Ανδρουλάκης, Δημήτρης Κουτσούμπας και Κυριάκος Βελόπουλος.

Ένα ζήτημα που θα πρέπει να ρυθμίσει η Διακομματική είναι ότι αυτή τη φορά οι δημοσιογράφοι είναι περισσότεροι από τους αρχηγούς των κομμάτων. Διαφορετικά ένας δημοσιογράφος δεν θα απευθύνει ερώτημα σε κάθε θεματική. Σήμερα αναμένεται η αποσαφήνιση. Στην συνεδρίαση της διακομματικής λέγεται ότι έχει κληθεί και ο συντονιστής της εκπομπής, ο Γιώργος Κουβαράς ως εκπρόσωπος των δημοσιογράφων με σκοπό να συνεισφέρει στην επίλυση του θέματος.

Εν τω μεταξύ η Ν.Δ. πρότεινε 6+1 θεματικές ενότητες και τη διεξαγωγή ελεύθερης ερώτησης (αντί για τη θεματική της κλιματικής αλλαγής) και τον ΣΥΡΙΖΑ να προτείνει 7+1 θεματικές. Το ΠΑΣΟΚ ήταν υπέρ της διεξαγωγής ελεύθερης ερώτησης. Το ΚΚΕ προέβαλε κάποιες ενστάσεις σε ό,τι αφορά την ημερομηνία διεξαγωγής του ντιμπέιτ, καθώς έχει προγραμματισμένη συγκέντρωση, και αντιπρότεινε ως ημερομηνία τη 18η Ιουνίου, ωστόσο τελικά συμφωνήθηκε η τηλεμαχία να γίνει στις 15 Ιουνίου.

Διαβάστε επίσης:

«Αφύλακτη διάβαση»: Ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ για τη σφαγή στο Δίστομο από τον Θωμά Σίδερη

«Ηλέκτρα»: Νέα κοινωνική σειρά στην ΕΡΤ

«Ασανσέρ» τηλεθέασης για δύο την Τετάρτη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42