search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 16:58
MENU CLOSE

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Fake news της ΝΔ για τη Θράκη – «Δεν μας ενημέρωσε κανείς πριν τις εκλογές»

13.06.2023 12:31
syriza_logo

Διαψεύδει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μέσω άτυπης ενημέρωσης, τους ισχυρισμούς της ΝΔ ότι έλαβε οποιαδήποτε ενημέρωση για το θέμα των μειονοτικών βουλευτών πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου, επιβεβαιώνει πάντως ότι έλαβε δελτίο της ΕΥΠ με «επιλεκτικές» πληροφορίες για όλους τους μειονοτικούς υποψηφίους, αλλά μετά τις εκλογές.

Σε κάθε περίπτωση, διαμηνύεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να εργαλειοποιήσει την ΕΥΠ για ψηφοθηρικούς λόγους. Ως εκ τούτου γίνεται αναφορά σε εκτεταμένες προεκλογικές επαφές των στελεχών της ΝΔ με το τουρκικό προξενείο και τον ψευδομουφτή.

Τέλος, οι πηγές της Κουμουνδούρου, επισημαίνουν ότι ο τρόπος για τον περιορισμό της τουρκικής επιρροής στη Θράκη δεν είναι τα πιστοποιητικά φρονημάτων και οι δηλώσεις μετανοίας αλλά η θωράκιση της ισονομίας και της ισοπολιτείας στην περιοχή.

Ειδικότερα, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν πως «διακινούνται πολλά ψέματα» ως εκ τούτου διευκρινίζουν τα εξής:

«Πρώτον δεν υπήρξε καμία πληροφόρηση προφορική ή γραπτή για το θέμα της Θράκης από την Κυβέρνηση πριν τις εκλογές όπως ψευδώς αναφέρει ο κ Σκέρτσος και ισχυρίζεται στα ΜΜΕ.

Δεύτερον ουδέποτε υπήρξε οποιαδήποτε συζήτηση ή προφορική επικοινωνία με τον κ. Γεραπετρίτη ή οποιοδήποτε άλλο στέλεχος της ΝΔ και το γραφείο του Προέδρου για τη Θράκη.

Τρίτον, μετά τις εκλογές απεστάλη από το Γραφείο του κ. Προέδρου της ΝΔ δελτίο της ΕΥΠ προς το γραφείο του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με επιλεκτικές πληροφορίες για όλους τους μειονοτικούς υποψήφιους βουλευτές στη Θράκη».

Παραπέμπουν στα όσα είπε και χθες ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ι. Σαρμά ότι δηλαδή «εμείς δεν πρόκειται ποτέ να εργαλειοποιήσουμε την ΕΥΠ διαρρέοντας πληροφορίες που έχουν κοπεί και ραφτεί στα μέτρα μας όπως κάνει η Νέα Δημοκρατία για ψηφοθηρικούς λόγους».

«Δεν το κάναμε» σημειώνουν «την περίοδο 2015-2019 ως κυβέρνηση και δεν θα παίξουμε αυτό το παιχνίδι σήμερα, με πληροφορίες για τις εκτεταμένες προεκλογικές επαφές στελεχών της ΝΔ με το τουρκικό προξενείο και τον ψευδομουφτή».

Και καταλήγουν υπογραμμίζοντας πως «η αντιμετώπιση της τουρκικής επιρροής στη Θράκη δεν γίνεται επαναλαμβάνοντας τις κυπατζίδικες πρακτικές του παρελθόντος και ζητώντας πιστοποιητικά φρονημάτων και δηλώσεις μεταμέλειας, αλλά θωρακίζοντας την ισονομία και ισοπολιτεία στην περιοχή».

Διαβάστε επίσης:

Σκέρτσος: Εθνική εξαίρεση ο ΣΥΡΙΖΑ – Η Μπακογιάννη είπε το αυτονόητο στη Ροδόπη (video)

Καβγάς Λοβέρδου – Φάμελλου: «Την επόμενη φορά δεν θα σας αφήσω να πείτε ούτε “α”» (video)

ΣΥΡΙΖΑ: Η Ροδόπη «πρόβα τζενεράλε» στο έργο της ανεξέλεγκτης γαλάζιας παντοδυναμίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 16:56