search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 21:38
MENU CLOSE

Αποτροπιασμός στην Ταϊβάν: Νηπιαγωγοί κατηγορούνται ότι νάρκωναν παιδιά

22.06.2023 19:58
nipiagogeio-new
Πηγή: Pixabay

Αποτροπιασμός επικρατεί στην Ταϊβάν, καθώς γονείς νηπίων κατηγόρησαν τους δασκάλους ενός νηπιαγωγείου ότι νάρκωσαν τα παιδιά τους.

Οι δάσκαλοι στο νηπιαγωγείο Baoren, ένα ιδιωτικό νηπιαγωγείο στην πόλη Νέα Ταϊπέι, κατηγορήθηκαν ότι ηρέμησαν τα παιδιά με εθιστικά σιρόπια για το βήχα.

Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα αυτόν τον μήνα, αφού οι γονείς εξέφρασαν ανησυχίες για παιδιά που παρουσίαζαν ασυνήθιστα συμπτώματα, όπως εναλλαγές στη διάθεση και κράμπες. Οκτώ μαθητές φέρεται να βρέθηκαν θετικοί σε ίχνη των ψυχοδραστικών φαρμάκων φαινοβαρβιτάλη και βενζοδιαζεπινών.

Τα συμπτώματα των παιδιών πιστεύεται ότι είναι συμπτώματα στέρησης από τα άκρως εθιστικά φάρμακα. Η φαινοβαρβιτάλη χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της επιληψίας, ενώ οι βενζοδιαζεπίνες είναι ένας ισχυρός τύπος υπνωτικού φαρμάκου.

Δεν είναι σαφές γιατί τα φάρμακα, τα οποία δεν είναι εύκολα διαθέσιμα, χορηγήθηκαν στα παιδιά, αν και πιστεύεται ότι ήταν λόγω των ηρεμιστικών τους ιδιοτήτων. Ένας δάσκαλος κατηγορείται επίσης ότι χρησιμοποίησε σωματική τιμωρία στα παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Ο διευθυντής του νηπιαγωγείου Baoren και πέντε δάσκαλοι έχουν συλληφθεί εν αναμονή ποινικής έρευνας. Το σχολείο διατάχθηκε να κλείσει και να πληρώσει πρόστιμο 150.000 δολάρια Ταϊβάν.

Διαβάστε επίσης:

Νέο Στόουνχετζ στην Ολλανδία – Μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη (video/photos)

Κώστας Γαβράς: Κοντά στο σπίτι του στο Παρίσι η τρομακτική έκρηξη – Τι δήλωσε (video)

Υποβρύχιο Titan: Βρέθηκαν συντρίμμια στην περιοχή ερευνών – Θόρυβοι του ωκεανού οι ήχοι;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42